3 стъпки в основата на сияйната кожа

Красивата кожа е здравата кожа. А здравата кожа изисква грижи в основа. Това важи с особена сила, когато става дума за лицето. Колкото и скъпа козметика да ползваме, колкото и умело да полагаме гримове, това само покрива кожата ни, но не винаги я третира по най-правилния начин.

Често срещано правило сред всички гримьори е, че грим се слага на добре почистена, здрава кожа. Да слагаме грим на неподдържана кожа е като на боядисаме с най-скъпия латекс неизмазана стена. Ефектът пак няма да е добър.

Какви са стъпките, за да може кожата ни да бъде в топ форма и наистина да има ефект от скъпата козметика.

 

  1. Почистване

Изключително важно е да се почиства кожата в дълбочина. Това важи и за почистване от самите гримове, от натрупаната мръсотия от деня, дори естествените масла, които вече са свършили работата си. Ако кожата ви е чувствителна, избягвайте продукти, които съдържат гликолова киселина, тъй като тя може да предизвика зачервяване и дразнене.

Освен това, търсете такива с балансирано pH, в идеалния случай естественото pH на кожата трябва да остане между 5 и 6. Колкото по-ниско е рН-числото, толкова е по-киселинно съдържанието. Ако, обаче, имате предразположена към акне кожа, може да използвате продукти с по-висока киселинност, защото те убиват повече бактерии. Като в този случай е най-добре да се посъветвате със специалист.

 

  1. Ексфолиация и екстракция

Не искате гримът ви да изглежда „напукан“, нали? Премахването на мъртвите клетки е едно от най-важните неща за кожата, но не бива да се прекалява. Според експертите трябва да се извършва не повече от 2 пъти седмично. Трябва да оставяте мъртвите кожни клетки да се натрупват, преди да ги ексфолирате. Колкото по-гладка е кожата ви, толкова по-добре ще изглежда гримът на лицето ви.

Но ако прекалите с ексфолиацията, всъщност можете да отстраните твърде много слоеве на кожата и да предизвикате омазняване. Важна част от този етап е и екстракцията на комедоните (черните точки), която освобождава порите ни и дава шанс на кожата ни да „диша“. Имайте предвид, че различните процедури изискват различно време кожата да се възстанови и порите да се затворят.

  1. Хидратация

Тази стъпка касае не само красотата, но и здравето на кожата ни. А както вече знаем, двете санеразривно свързани. Кожата на лицето трябва да се хидратира, независимо дали е мазна или суха. Най-добри са методите на хидратация, в които веществото се нанася, а не се втрива. Така попива в дълбочина и стимулира клетките. Точно хидратацията е стъпката, която ни дава този толкова желан ефект все едно точно сме излезли изпод душа.

Необходимо е да се прави редовно и цялостно почистване в дълбочина, което не можем да постигнем в домашни условия. Hydrafacial MD е процедура, която включва тези три стъпки на професионално ниво, в комбинация с още 2, които се определят на място спрямо нуждите на вашата кожа. Възстановителният период, дори при използване на стъпка пийлинг, е от 15 до 30 минути. Използват се и цветни лампи за облекчаване на кожата.

Резултатите са видими веднага след първата процедура, като ние препоръчваме курс от 3 или 6 за дълготрайни резултати. Като поддържаща терапия за чиста и здрава кожа е добре след първоначалния курс да се продължи с 1 поддържаща процедура месечно.

Повече информация за процедурата можете да видите тук.

Ние от Body Aesthetics не си представяме, че можем да заместим ежедневните грижи за кожата на лицето. Нашата цел е да предлагаме това, което човек не може да постигне в домашни условия или с обикновени козметични процедури: цялостно почистване в основа с медицински апарати от най-висок клас и иновативни технологии.