Отслабване с CoolTech

КРИОЛИПОЛИЗА С COOLTECH

ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА МАЗНИНИ И ОТСЛАБВАНЕ

Body Aesthetics предлага най-новите и високоефективни технологии на пазара. Една от тях е Cooltech  – неинвазивна, модерна процедура, която ефективно унищожава излишните мазнини.
Малко известен факт е, че човек се ражда с генетично определен брой мастни клетки в организма си. Неправилният начин на хранене и качване на килограми до тийнейджърска възраст могат да доведат до натрупване на допълнителен излишен брой мастни клетки.  След това, колкото и да отслабваме, тези мастни клетки си остават под формата на коремче, паласки или брич, от които не можем да се отървем. Когато отслабваме – правим диета или спортуваме, ние не “топим” мазнините, а дренираме мастните клетки и те намаляват размера си, но остават там. Обратно – когато напълняваме не произвеждаме нови мастни клетки, а увеличаваме обема на вече съществуващите. Освен това няма и как да изберем в кои зони да се случи това отслабване. Чрез замразяване на конкретна зона с мастни натрупвания до минус 8 градуса криолиполизата с Cooltech води до разрушаване на мастните клетки в нея. Веднъж премахнати от там, те не се възобновят и зоната не може да се възстанови до предишните си размери, дори и да напълнеем отново. Това прави криолиполизата с Cooltech най-ефективният неинвазивен метод за решаване на проблемите с локални мастни натрупвания.

Апаратът CoolТech на испанската компания за медицински технологии  Cocoon Medical е базиран на уязвимостта на мастната тъкан и клетки (адипоцитите) към ниски температурни. Криолиполизата представлява контролираното охлаждане на мастната тъкан, което предизвиква унищожаване на мастните клетки (апоптоза на адипоцитите). По този начин премахваме излишните мастни натрупвания в зони, в които по принцип трудно отслабваме.

КУПИ ПРОЦЕДУРА

Върху зоната, която желаем да третираме, се поставя апликаторът на апарата Cooltech. Той засмуква мастната тъкан чрез вакуум, който временно намалява кръвообращението и спомага за криотерапията. Вакуумът ограничава зоната и така се обхващат само излишните мазнини в нея. Третираният участък се охлажда без болка до минус 8 градуса по Целзий за няколко минути и става безчувствен. Процедурата продължава 70 мин. Целта на охлаждането е да елиминира 3 от 5-те основни съставки на мастните клетки и да доведе до тяхната апоптоза. При една процедура се постига кристализация на около 30 % от мастните клетки в зоната.

След процедурата започва естествен процес на изхвърляне на унищожените мастни клетки през лимфната система, както се случва при отслабване със спорт или диета. Методът е базиран на естествените процеси на тялото за отвеждане на непотребните вещества, не уврежда кожата, мускулите или други тъкани, органи и системи.

Резултатите започват да се появяват след около 15 дни, като за пълното им разгръщане са необходими 6 до 8 седмици. Като цяло третираната зона намалява с 1.3 см до 5.3 см (±) за около 2 месеца след процедурата. В някои случаи резултатите продължават да се подобряват и в третия месец след нея. На една и съща зона могат да се направят до 3 процедури в рамките на една година през период от 2 месеца, като с тях могат да бъдат унищожени до 70 % от мастните клетки в зоната.

ЗАПИШИ СИ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ ОЩЕ СЕГА
CoolТech е единственият апарат с два накрайника с регулируем вакуум. По този начин могат да се третират две симетрични зони едновременно (пр. бедра, ръце, паласки).

Зависи от пациента и желания резултат. В най-честия случай се правят 1 до 3 сесии на една и съща зона на всеки 6-8 седмици.

Препоръчваме 70 минути за всяка третирана зона, плюс времето за измервания и подготовка, което е 15-30 минути.

Това е леко некомфортен метод, но напълно поносим за клиентите. Някои клиенти може да почувстват дискомфорт поради много ниската температура, но обикновено само през първите няколко минути от процедурата и само 5-10 минути след сваляне на апликаторите.

Резултатите са видими още след първите 15 дни, а финалните резултати – 2 месеца след процедурата. При някои клиенти резултатите продължават да се подобряват и през третия месец след процедурата.

Процедурата позволява на клиентите да се върнат към обичайната си дейност незабавно. Тъй като процедурата е неинвазивна, няма нужда от време за възстановяване.

Практически за всеки, които желае да подобри виншния вид на тялото си – от пълни хора до по-слаби хора с изразени локални мастни натрупвания. Преди процедурата се извършва задължителна консултация с измервания. Процедурата не се прилага при бременни и кърмещи жени, защото клинични проучвания при такива не се провеждат.

КОМБИНИРАН ПОДХОД ЗА ПЕРФЕКТНИ РЕЗУЛАТИ

CoolTech е най-ефективният метод за решаване на проблема с мастните натрупвания. Това, с което VelaShape III допринася за безупречен вид, е дренирането на мастните клетки, които остават в организма, и стягането и изглаждането на кожата ви. Защото диетите и упражненията могат да стегнат и заздравят мускулатурата ви, но не и кожата ви.

Комбинираният подход за отслабване и редуциране на целулита се прилага само след предварителна консултация с нашите лекари. По тяхна препоръка се изготвя индивидуален за всеки пациент план за прилагане на процедурите.