CoolTech 2018-08-31T11:35:40+00:00

Отслабване с CoolTech

Body Aesthetics предлага най-новите и високоефективни технологии. Cooltech е неинвазивна модерна процедура, която ефективно унищожава излишните мазнини. Малкоизвестен факт е, че мастните клетки не могат да бъдат “стопени” или унищожени чрез диети и физическо натоварване. Човек се ражда с перфектен брой мастни клетки в организма си, но неправилният начин на хранене в ранна детска възраст може да доведе до натрупване на излишни мазнини в организма. Когато отслабваме ние не “топим” и не “изгаряме” мазнини, а дренираме мастните си клетки и те стават по-малки. Няма как и да изберем в кои зони да се случи това. За разлика от напълняването, отслабването е равномерно в цялото тяло. За да унищожим излишните мастни клетки в определена зона, те трябва да бъдат подложени на драстични температурни промени или ултразвук. Веднъж премахнати в тази зона, те никога повече не се появяват там, защото при възрастните броят им не може да се увеличи. Това прави криолиполизата с Cool Tech най-ефективният метод за решаване на проблеми с мастните натрупвания.

КРИОЛИПОЛИЗА С COOLTECH ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА МАЗНИНИ И ОТСЛАБВАНЕ

Апаратът CoolТech на испанската компания за високи технологии Cocoon Medical, работи чрез принципа на уязвимостта на мастната тъкан и мастните клетки (адипоцитите) към температурни промени. Криолиполизата представлява контролираното охлаждане на мастната тъкан, което предизвиква контролиранo унищожаване на мастните клетки (апоптоза на адипоцитите). По този начин премахваме излишните мастни клетки, които сме натрупали през периодите на нездравословно хранене от детството си.

Върху зоната, която желаете да третираме, поставяме апликатор на апарата CoolTech. Той засмуква мастните тъкани чрез вакуум, който временно намалява кръвообращението и спомага за криотерапията. Зоната се охлажда без болка до минус 8 градуса по Целзий за по-малко от една минута и става безчувствена. Самата процедура е с продължителност 70 мин. Целта на охлаждането е да елиминира 3 от 5-те основни съставки на мастната клетка и така да постигнем кристализация на около 30% от мастните клетки в тази зона при първа процедура. Вакуум ефектът извлича само излишните мазнини.

След процедурата започва естествен процес на изхвърляне на мазнини чрез лимфната система – както при отслабване със спорт или диета, но доста по-интензивно. Методът е базиран на естествените процеси на тялото, без да уврежда кожата, мускулите и други тъкани.

Резултатите са видими още след първите 15 дни. Като цяло обработваната зона намалява с 1.3 см до 5.3см ± за около 2 месеца след процедурата, а в някои случаи резултатите продължават да се подобряват и в третия месец след процедурата. Най-често се правят 1-3 сесии на една и съща зона на всеки 6-8 седмици.

ЗАПИШЕТЕ СИ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ ОЩЕ СЕГА
CoolТech е единственият апарат с два накрайника с регулируем вакуум. По този начин могат да се третират две симетрични зони едновременно (пр. бедра, ръце, паласки).
Зависи от пациента и желания резултат. В най-честия случай се правят 1 до 3 сесии на една и съща зона на всеки 6-8 седмици.
Препоръчваме 70 минути за всяка третирана зона, плюс времето за измервания и подготовка, което е 15-30 минути.

Това е леко некомфортен метод, но напълно поносим за клиентите. Някои клиенти може да почувстват дискомфорт поради много ниската температура, но обикновено само през първите няколко минути от процедурата и само 5-10 минути след сваляне на апликаторите.

Резултатите са видими още след първите 15 дни, а финалните резултати – 2 месеца след процедурата. При някои клиенти резултатите продължават да се подобряват и през третия месец след процедурата.
Процедурата позволява на клиентите да се върнат към обичайната си дейност незабавно. Тъй като процедурата е неинвазивна, няма нужда от време за възстановяване.
Практически за всеки, които желае да подобри виншния вид на тялото си – от пълни хора до по-слаби хора с изразени локални мастни натрупвания. Преди процедурата се извършва задължителна консултация с измервания. Процедурата не се прилага при бременни и кърмещи жени, защото клинични проучвания при такива не се провеждат.

КОМБИНИРАН ПОДХОД ЗА ПЕРФЕКТНИ РЕЗУЛАТИ

CoolTech е най-ефективният метод за решаване на проблема с мастните натрупвания. Това, с което VelaShape III допринася за безупречен вид, е дренирането на мастните клетки, които остават в организма, и стягането и изглаждането на кожата ви. Защото диетите и упражненията могат да стегнат и заздравят мускулатурата ви, но не и кожата ви.

Комбинираният подход за отслабване и редуциране на целулита се прилага само след предварителна консултация с нашите лекари. По тяхна препоръка се изготвя индивидуален за всеки пациент план за прилагане на процедурите.