ДВОЙНА БРАДИЧКА: Вината не е в теб, но решението е!

Двойната брадичка се наблюдава при все повече и все по-млади хора. Но има доста заблуди, свързани с появяването ѝ и възможните начини за противодействие.

 

Какво представлява?

Двойната брадичка представлява натрупване на допълнителен мастен слой под брадата (субментална мазнина), в комбинация с увисване на кожата. Сама по себе си тя не е задължително симптом за някакъв вид заболяване, но може да бъде сериозен козметичен проблем за много жени и мъже. Защото нарушава пропорцията на лицето. Всеки от нас се старае да крие излишните мазнини, но това е особено трудно, когато те са на лицето ни.

 

Факторите са няколко:

  1. загуба на еластичност на кожата с възрастта
  2. неправилна стойка, която води до отслабване на мускулите на врата и шията
  3. промяна в телесното тегло
  4. генетична предразположеност

Истината е, че наднорменото тегло не е основният фактор, който има отношение към появата и увеличаването на двойната брадичка. Именно последната 4-та причина се оказва най-определяща и непреодолима. Ако ви е генетично заложено да имате двойна брадичка, тя ще се появи, независимо дали сте слаби или пълни.

Обърнете внимание и на т. 3: „Промяна в телесното тегло“, не означава задължително наднормено тегло. Това, че имате двойна брадичка и подкожна мазнина, не означава задължително, че сте с излишни килограми. Нито, че ако отслабнете, това със сигурност ще намали двойната брадичка. По-скоро честите промени в теглото могат да допринесат за увисването на кожата в тази зона, включително рязкото отслабване.

Кожата изисква много повече време да се стегне, а когато организмът изчиства „мастните депа“, това е една от последните зони, до която стига.

 

Възможни решения?

За някои номадски племена в Мавритания, двойната брадичка е символ на сила и красота. Символ на власт във Версай по времето на Луй XIV. Но за повечето култури тя навява асоциации със заседнал и нездравословен начин на живот. Еволюционно сме „програмирани“ да намираме за привлекателна издължената и очертана челюст – защото тя показва добри зъби, съответно добро здраве и добро хранене. Несправедливо и най-вероятно неважно, но все пак валидно.

Какво да правим? Ето решенията, които ни предложи интернет:

  1. Пускане на брада: Само че това важи само за единия пол и то само ако имаме гъста брада и ако искаме да ходим с такава.
  2. Прикриване с облекло – шалове или тениски с V-деколте, които създават визуална измама за по-дълга шия. Но това е частично решение само за определени сезони и изисква да направим компромис с радостта от това да се обличаме според вкуса си.
  3. Стойка – да стоим винаги с глава леко нагоре и встрани и език притиснат към небцето: Пробвахме го, издържахме 3 минути!
  4. Пластична операция/оперативен лифтинг: това е лесна и бърза интервенция, но за съжаление има нелек възстановителен период (все пак е операция) и след разреза остават белези, което е сериозен недостатък.
  5. Мезотерапия и липосукция: Те премахват мазнината, но не стягат кожата.
  6. Масаж и упражнения: Това е много ценно и важно и може да е толкова просто като дъвченето на дъвка. Но по-скоро помага за възпиране на нарастването, отколкото за премахването на двойната брадичка.

Всички тези решения имат своите ползи, както и своите недостатъци. Няма спор, че всяко едно от тях може да помогне. Нищо не може да замести здравословния начин на живот и радостта от движението. Нито осанката и излъчването, което човек има, когато е щастлив и уверен. Вярваме, че решенията на този проблем са много, но искахме да помислим и за процедура, която едновременно може да стопи мазнините в тази зона и бързо да стегне кожата, за да не увисва.

И се оказа, че това може да се постигне само от комбинацията на две процедури.

Хубавото беше, че вече разполагаме с нужната технология и апарати и трябваше само да осигурим необходимите специални апликатори.

Ние в Body Aesthetics не вярваме в оправданията, нито във фатализма “така ти е било писано“, нито в тази безпомощност пред генетичната предопределеност. Благодарни сме, че съвременните технологии ни дават шанс да помагаме за реални проблеми на нашите клиенти и постоянно търсим решения. Това вдъхнови комбинирането на две върхови технологии в комплекс процедури за премахване на двойна брадичка. Премахване на мастни клетки с криолиполиза CoolTech и стягане на кожата чрез радио-честотно загряване с VelaShape III. Вярваме, че и други наши колеги ще ни последват.