Кога лазерната епилация ще ви направи гладки за цял живот?

Ето колко е важно лазерната епилация да се прави с висококачествена, сертифицирана апаратура от медицински лица

Първото нещо, което решихме за нашия лазерен център, е че ще инвестираме в най-новите технологии. Затова направихме сериозно проучване на клиничните резултати, които показват апаратите за лазерно обезкосмяване, които са в световната Топ 3 класация. Освен всичко това – самите ние се подложихме на процедури с всеки един от тях. Така избрахме да инвестираме сериозна сума в Gentle Lase Pro. Ето защо.

Той е най-бързият лазер в света, като това не се отнася само до продължителността на процедурите, а има много по-значително влияние върху ефективността му срещу най-светлите и тънки косми. Защо? Защото Gentle Lase Pro е александритен лазер и работи на принципа фототоплообмен – светлината на лазера прониква в косъма чрез меланина и се превръща в топлинна енергия, която унищожава фоликула му. Светлите и тънки косми обаче съдържат много по-малко количество меланин и светлината трябва много бързо да се проведе до корена на косъма и да се трансформира, за да имаме желания резултат. Gentle Lase Pro e единственият достатъчно бърз лазер за целта. Също толкова успешен е и с тъмно окосмяване. Той може да се ползва и с по-голям диаметър на лъчевия спот, така повече лъчи проникват през по-голяма площ, пречупват се по специфичен начин, при което получаваме ефект и при много дълбоко разположени косми. Бонус са страничните ефекти при третиране с Gentle Lase Pro – елиминиране на подкожни косми и подмладяване на цялостния вид на кожата, която става по-гладка. Всъщност това е тайната на невероятния вид на кожата на много холивудски звезди.

Когато се уверихме, че разполагаме с наистина ефективен апарат, който дава резултати ВСЕКИ ПЪТ, се заехме с намирането на терапевти с медицинско образование. Защото това е единствената гаранция, че ще предоставим услугата качествено, безопасно и ефективно. Техните знания за детайлите на процедурата са ключови за удовлетворението на клиентите ни.

Малко хора знаят например, че когато правим лазерна епилация на цяло тяло трябва да имаме предвид, че в различните зони на обезкосмяване, космите имат различна скорост на растеж. Не се доверявайте на салони, които ви викат винаги през 30 дни. Развитието на космите по тялото е съвсем различно от това на косата например. По тялото космите растат до определен момент, след което опадат и на тяхно място излизат втора „порция” косми. В една зона никога не излизат всички косми по едно и също време. Затова и епилацията се прави според времето на растеж Например – процедурите на лице се правят през 30-45 дни, процедурите ръце, подмишници, интим – на 45-60 дни, а на крака през 60-90 дни, като при първите процедури се пр

идържаме по-скоро към минималните срокове, а след 2-ра и 3-та – към максималните. Тогава сме сигурни, че космите са в анагенен етап от развитието си и процедурата ще бъде ефективна. Често се случва след 3-та и 4-та процедура космите започнат да израстват значително по-бавно. Тогава процедурите се правят когато се забележи равномерен растеж на космите.

 

За да можем да третираме окосмяване с лазер, космите трябва да бъдат гладко избръснати. Кола маската или другите методи на отскубване на косъма от корен не са подходящи, защото лазерната светлина трябва да стигне до корена на косъма, за да унищожи фоликула му. Ако космите се почистват по принцип с коламаска или епилатор, преди първата лазерна процедура трябва да се изчака минимум 3 седмици, за да може да израстнат нови косъмчета, свързани с корен, за да е ефективно третирането с лазер. За да успокоим тези, които се страхуват от загрубяване на космите при бръснене или от неприятно боцкане при допир, ще кажем, че нашият лазер има ефект още след първата процедура и такива неприятни последствия не настъпват.

 По време на първата процедура с лазер се изгарят косъмчетата, които са били в растеж и са на повърхността на кожата. При тези от тях, които са били в анагенен (т.е. активен) етап от развитието си ще се наблюдава истинският ефект от лазерната епилация – косъмчетата ще пробият, ще се наблюдава т.нар. лъжлив

растеж, след което те ще опадат. Това се случва най-рано 2 седмици след процедурата, като зависи от зоната на третиране. След това ще има период, в който няма да има окосмяване. Малко преди да настъпи времето за следваща процедура, ще започнат да излизат отново косъмчета. Но това не са тези, които са вече третирани с лазера, а следващата „порция” косми в тази област. За колко време се случва това и колко време минава между две процедури зависи от третираната област, защото във всяка зона окосмяването расте с различна скорост.