ТЕРАПИЯ ЗА ЛИЦЕ: Нашата витрина пред света

Този път искаме да кажем няколко думи за грижата за лицето. Тя е от голямо значение, защото това е най-важното ни средство за комуникация с външния свят. Лицето ни говори за нашата личност и характер, изразява емоции и смисъл, показва нашата история.

Но всеки от нас има части от историята си, които би предпочел да скрие. Това е въпрос не на фалш, а на естетика. Както почистваме пред входа на дома си, така почистваме и лицето си.

Много често лицето ни търпи резултатите от безсънни нощи, работа, дълбоки емоционални преживявания и т.н. И заслужава да се погрижим за него.

Продължаваме дискусията след гостуването на д-р Трачева в „Шоуто на блондинките“ по Радио Fresh!, където говорихме за терапията за лице и любимата процедура на звездите – Hydrafacial MD.

 

Важна е последователността 

Много по-ефективни сме, когато слагаме козметика на почистена кожа. Дори и най-скъпите козметични продукти

не се усвояват добре от кожата, когато тя не е почистена. Не боядисваме стената преди да сме я измазали, нали така?

Но агресивното или прекалено честото почистване на кожата може да доведе до обратен ефект. Това трябва да се случва по-рядко, но качествено и в дълбочина. Хората мислят, че ако ексфолират кожата си постоянно, ще се справят с проблеми като мазна кожа, но истината е, че когато го правим твърде често, предизвикваме свръхпроизводство на мазнини, защото кожата се стреми да компенсира с естествения си механизъм на възстановяване. Според д-р Кристал Макелрой от Университета във Флорида, например, ексфолиация два или три пъти на седмица е достатъчна.

Същото важи и за почистването с ретинолови продукти. Ако прекаляваме, това пречи на естествените масла, които кожата произвежда,за да се предпазва. Много дерматолози вече твърдят, че не е нужно да почистваме лицето и сутрин и вечер. Вечерното почистване е задължително, за да премахнем мръсотиите от деня, грима и т.н., но докато спим, кожата ни произвежда масла, които са нужни за естествената хидратация и химичен баланс, така че не е добре да се отмиват веднага след ставане. Д-р Андреа Десимоне, която е естетичен консултант от 25 години в Манхатън, препоръчва нежно „попиване“ с мокър памук сутрин, без почистващ препарат.

Ако слагаме повече от един продукт, е важно да слагаме последно по-гъстият или по-наситеният, защото той може да попречи на тези преди него да се усвоят, ако е нанесен първи.

Как да почистим кожата?

Вече има съвременни технологии, които позволяват качествено апаратно почистване. Тази, която ние сме избрали е Hydrafacial MD. Това е втората по популярност процедура в САЩ след филърите и то сред всички козметични процедури. Това е неинвазивна терапия, която не нарушава целостта на кожата. Съответно няма и възстановителен период, за разлика от химическия пилинг, например.

HydraFacial е медицинска терапия, разработена от американската компания Edge System. Най-общо казано, чрез патентованата „Vortex” технология се премахва горния слой мъртви клетки, след което кожата и порите се почистват и хидратират. Технологията представлява завихряне, подобно на мини торнадо, на специални серуми и въздух с помощта на вакуум. По този начин мръсотията се изсмуква и пората остава чиста, а серумът прониква в дълбочина и насища кожата с антиоксиданти, пептиди и билкови съставки. Терапиите се избират индивидуално, според типа кожа, като задължителни са само 3 от стъпките – ексфолиация, екстракция и хидратация. Освен дълбоко почистващ ефект и изглаждане на бръчките, HydraFacial помага при: акне, розоцея, мазна Т-зона, петна и слънчеви изгаряния, разширени пори. 

Няма да разказваме подробно за самата технология и видовете процедури, защото можете да намерите пълна информация тук: http://bodyaesthetics.bg/litse/ или да ни потърсите на ул. Орехова гора № 2. Консултациите са безплатни и по никакъв начин не са обвързани със закупуване на процедура. Дори да не изберете да си направите тази процедура, ще научите нещо полезно за вашия тип кожа.

 

Защо е любима на известните лица?

Тази терапия е любима, например, на Парис Хилтън, на Бионсе, на Белами Янг от „Скандал“, на Джилиън Рейнолдс, на Джанел Париш от „Сладки малки лъжкини“. А в България е тествана от популярни личности като Кремена Халваджиян, Гери-Никол, Биляна Йотовска и др. И има причина за това.

Известните лица се изтощават. Хората с медийни професии минават през много натоварвания и кожата на лицето често страда най-много. Независимо дали става дума за актьори, водещи или модели, това изисква ежедневно поставяне на тежки гримове, нерегулирано работно време, дълги работни часове и безсъние. Знаем как се отразява това на кожата на лицето. Това е особено неприятно ако с него си изкарваш хляба.

За щастие, ние можем да се възползваме от технологиите, които се разработват, за да помагат на този тип професии. Както състезанията във Формула 1 водят до иновации и подобрения в нашите ежедневни автомобили, същото е и с технологиите в козметичните процедури. В този смисъл, не е нужно да сме телевизионни звезди, за да се грижим за лицето си. Особено в София, където замърсеният въздух и околна среда влияят много негативно. Това е и една от причините да изберем да създадем лазерен център „Body Aesthetics” точно до Южен парк.

За нас в Body Aesthetics най-важното е да се чувстваме добре в своята кожа и да посрещаме всеки ден лице в лице. Това е причината да търсим най-добрите технологии и да предлагаме на своите клиенти това, от което се възползват и холивудските звезди.

 Слушайте ни в „Шоуто на блондинките“ по Радио Fresh! и следващата сряда, 24 октомври.