Криолиполиза с CoolTech

Криолиполиза с Cooltech е високоефективна и щадяща тялото алтернатива на липосукцията. Тя е сред най-модерните и предпочитани технологии на пазара за неинвазивно и неоперативно отстраняване на мазнини. Процедурата е лишена от всички усложнения на липосукцията, тя е безболезнена, няма възстановителен период, а резултатите от нея са също толкова впечатляващи. Освен в пъти по-достъпната цена, голямата разлика е, че резултатите при криолиполизата идват около 2 месеца след процедурата.

Криолиполиза с Cooltech е перфектното решение на проблема с локалните мастни натрупвания. Малко известен факт е, че човек се ражда с генетично определен брой мастни клетки. Неправилният начин на хранене и качване на килограми до тийнейджърска възраст могат да доведат до образуване на допълнително мастни клетки, от който тялото няма нужда. Те се трупат обикновено под формата на коремче, паласки или брич, които остават с нас завинаги. Мит е, че когато отслабваме, топим мастни клетки. Това е невъзможно. По време на спорт или диета ние само дренираме съдържанието на мастните клетки, но те остават на мястото си и само чакат отново да започнем да похапваме обилно, за да върнат предишната си форма. Много често отслабваме цялостно, но точно в най-проблемната зона загубата на тегло е незабележима.

Криолиполиза с Cooltech действа точно в тези упорити зони. Нейната технология на изстудяване до – 8 градуса води до разрушаване на мастните клетки. Веднъж премахнати, те никога вече не се възобновят и третираната зона не може да се възстанови до предишните си размери, дори и да напълнеем отново.

ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО

И ПРЕМАХВАНЕ НА ЛОКАЛНИ МАЗНИНИ

Апаратът CoolТech е създаден от световноизвестната испанска компания за медицински технологии  Cocoon Medical и притежава FDA сертификат. Той  е базиран на уязвимостта на мастната тъкан и клетки (адипоцитите) към ниски температури. За разлика от съседните си клетки като фиброцити, кръвоносни съдове и др., мастните клетки нямат устойчивост срещу кристализация при охлаждане. Това прави възможно криотерапията да действа без да уврежда околните тъкани.Целта на охлаждането е да елиминира 3 от 5-те основни съставки на мастните клетки и да доведе до тяхното разрушаване. След продължително излагане на ниска температура, мастната тъкан започва да кристализира, а това предизвиква апоптоза на адипоцитите – смърт на мастната клетка. При една процедура се постига кристализация на около 30 % от мастните клетки в зоната.

След процедурата започва естествен процес на изхвърляне на унищожените мастни клетки през лимфната система, както се случва при отслабване със спорт или диета. Методът е базиран на естествените процеси на тялото за отвеждане на непотребните вещества, не уврежда кожата, мускулите или други тъкани, органи и системи. Именно заради естествената си природа, този процес отнема повече време. Клетките се изхвърлят поетапно, за да не се стресира организма, в продължение на около 2-3 месеца. Това позволява на кожата да произведе достатъчно еластин и колаген, за да остане стегната и да не се отпусне, както при липосукцията, когато имаме внезапна загуба на голямо количество мастна тъкан.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПРОЦЕДУРАТА

КРИОЛИПОЛИЗА

Процедурата криолиполиза с CoolThech в Body Aesthetics винаги започва с много подробна консултация, извървана напълно безплатно от медицинско лице. След това правим правим преглед на зоната и измервания със специален уред, който показва съотношението на различните тъкани в организма и ни дава повече информация за тялото Ви, за да можете заедно с терапевта си да решите какви и колко процедури да направите. Обсъждаме и очертаваме внимателно желаната зона, за да бъдем прецизни при терапията.

Когато пристъпим към процедурата първо поставяме върху зоната индивидуален и оригинален криолист на компанията Cocoon, който предпазва кожата ви от студа. След това поставяме апликатора на апарата върху зоната, той засмуква мастната тъкан чрез вакуум, който временно намалява кръвообращението и спомага за криотерапията. Вакуумът ограничава зоната и така се обхващат само излишните мазнини в нея. За някои клиенти засмукването е леко неприятно, но не е болезнено. Третираният участък се охлажда без болка до минус 8 градуса по Целзий за няколко минути и става напълно безчувствен за цялата продължителност на процедурата – 70 мин. След това сваляме апликатора и правим масаж на зоната, докато си възвърне чувствителността и се загрее до телесна температура. Това продължава около 10 минути и е физически единствената по-неприятна част от процедурата. По време на масажа усещането е парещо, наподобява усещането когато зимата облеете премръзнали пръсти с топла вода.

Резултатите започват да се появяват след около 15 дни, като за пълното им разгръщане са необходими 6 до 8 седмици. Третираната зона намалява с 1.3 см до 5.3 см (±) за около 2 месеца след процедурата. В някои случаи резултатите продължават да се подобряват и в третия месец след нея. На една и съща зона могат да се направят до 3 процедури в рамките на една година през период от 2 месеца, като с тях могат да бъдат унищожени до 70 % от мастните клетки в зоната.

CoolТech е единственият апарат с два накрайника с регулируем вакуум. По този начин могат да се третират две симетрични зони едновременно (пр. бедра, ръце, паласки).

Зависи от пациента и желания резултат. В най-честия случай се правят 1 до 3 сесии на една и съща зона на всеки 6-8 седмици.

Препоръчваме 70 минути за всяка третирана зона, плюс времето за измервания и подготовка, което е 15-30 минути.

Това е леко некомфортен метод, но напълно поносим за клиентите. Някои клиенти може да почувстват дискомфорт поради много ниската температура, но обикновено само през първите няколко минути от процедурата и само 5-10 минути след сваляне на апликаторите.

Резултатите са видими още след първите 15 дни, а финалните резултати – 2 месеца след процедурата. При някои клиенти резултатите продължават да се подобряват и през третия месец след процедурата.

Процедурата позволява на клиентите да се върнат към обичайната си дейност незабавно. Тъй като процедурата е неинвазивна, няма нужда от време за възстановяване.

Практически за всеки, които желае да подобри виншния вид на тялото си – от пълни хора до по-слаби хора с изразени локални мастни натрупвания. Преди процедурата се извършва задължителна консултация с измервания. Процедурата не се прилага при бременни и кърмещи жени, защото клинични проучвания при такива не се провеждат.

КОМБИНИРАН ПОДХОД ЗА ПЕРФЕКТНИ РЕЗУЛАТИ

CoolTech е най-ефективният метод за решаване на проблема с мастните натрупвания. Това, с което VelaShape III допринася за безупречен вид, е дренирането на мастните клетки, които остават в организма, и стягането и изглаждането на кожата ви. Защото диетите и упражненията могат да стегнат и заздравят мускулатурата ви, но не и кожата ви.

Комбинираният подход за отслабване и редуциране на целулита се прилага само след предварителна консултация с нашите лекари. По тяхна препоръка се изготвя индивидуален за всеки пациент план за прилагане на процедурите.