При все повече и все по-млади хора се наблюдава появата на двойна брадичка. Този козметичен дефект е силно забележим и влияе доста негативно на самочувствието. Когато ни връхлети без предупреждение, може да ни доведе до състояние на тъга и дори меланхолия. Затова е много важно да се води правилно борбата с него. Най-важното тук е, че трайно премахване на двойна брадичка е възможно и в този текст ще ви покажем как. Прочетете го и запишете час за детайлна и безплатна консултация в лазер център Body Aesthetics. Ще оборим и доста заблуди, свързани с появяването на този недостатък.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДЕФЕКТЪТ ДВОЙНА БРАДИЧКА

Двойна брадичка представлява натрупване на допълнителен мастен слой под брадата (субментална мазнина) в комбинация с увисване на кожата. Сама по себе си тя не е задължително симптом за някакъв вид заболяване. Може обаче да бъде сериозен козметичен проблем за много жени и мъже, защото нарушава пропорцията на лицето. Всеки от нас се старае да крие излишните мазнини, но това е особено трудно, когато те са на лицето ни.

ФАКТОРИТЕ ЗА ПОЯВАТА НА ДВОЙНАТА БРАДИЧКА

Има няколко фактора, предизвикващи появата на двойна брадичка. Всеки един от тях има своята роля, така че нека ги изброим:

  • загуба на еластичност на кожата с възрастта
  • неправилна стойка, която води до отслабване на мускулите на врата и шията
  • промяна в телесното тегло
  • генетична предразположеност

Истината е, че наднорменото тегло не е основният фактор, който има отношение към появата и увеличаването на двойната брадичка. Оказва се, че именно последната 4-та причина е най-определяща и трудно преодолима. Ако ви е генетично заложено да имате двойна брадичка, тя ще се появи, независимо дали сте слаби или пълни.

Обърнете внимание и на третата причина, тъй като „Промяна в телесното тегло“ не означава задължително наднормено тегло. Това, че имате двойна брадичка и подкожна мазнина, не значи непременно, че сте с излишни килограми. Нито пък предполага, че ако отслабнете, това със сигурност ще доведе до намаляване или премахване на двойна брадичка. По-скоро честите промени в теглото, включително рязкото отслабване, може да допринесат за увисването на вашата кожа в тази зона. Кожата изисква много повече време да се стегне, а когато организмът изчиства „мастните депа“, това е една от последните зони, до които стига.

появата на двойна брадичка е удар по самочувствието

ВЪЗМОЖНИ РЕШЕНИЯ ЗА НАМАЛЯВАНЕ ИЛИ ПРЕМАХВАНЕ НА ДВОЙНА БРАДИЧКА

За някои номадски племена в Мавритания да имаш двойна брадичка е символ на сила и красота. Тя се е възприемала и като признак на власт във Версай по времето на Луи XIV. За повечето култури обаче навява асоциации със заседнал и нездравословен начин на живот. Еволюционно сме „програмирани“ да намираме за привлекателна издължената и очертана челюст. Причината за това е, че тя показва добри зъби, съответно добро здраве и добро хранене. Несправедливо и най-вероятно неважно, но все пак валидно.

Какво да правим тогава? За премахване на двойна брадичка мнения може да срещнете наистина всякакви. Ето например част от решенията, които ни предложи едно обикновено търсене в интернет:

  1. Пускане на брада – само че това важи единствено за двойна брадичка при мъжете. И то само ако имаме гъста брада и искаме да я поддържаме.
  2. Прикриване с облекло – шалове или тениски с V-деколте, които създават визуална измама за по-дълга шия. Това обаче е частично решение само за определени сезони. При това изисква да направим компромис с радостта от това да се обличаме според вкуса си.
  3. Изправяне на стойката – т.е. да стоим винаги с глава леко нагоре и встрани и с притиснат към небцето език. Пробвахме го, издържахме 3 минути!
  4. Пластична операция/оперативен лифтинг – това е лесна и бърза интервенция, но за съжаление има нелек възстановителен период (все пак е операция). Освен това след разреза остават белези, което е сериозен недостатък.
  5. Мезотерапия и липосукция на двойна брадичка – те премахват мазнината, но проблемът е, че не стягат кожата.
  6. Масаж и упражнения – това е много ценно и важно и може да е толкова просто, например дъвченето на дъвка. То обаче по-скоро помага за възпиране на нарастването, отколкото за премахване на двойна брадичка.

двойно решение за премахване на двойна брадичка ще получите в нашия център

РЕШЕНИЕТО НА BODY AESTHETICS ЗА СПРАВЯНЕ С ДВОЙНА БРАДИЧКА

Всички тези решения за преодоляване на проблема „двойна брадичка“ имат своите ползи, както и своите недостатъци. Няма спор, че всяко едно от тях може да помогне в някаква степен. Нищо обаче не може да замести здравословния начин на живот и радостта от движението. Нито пък осанката и излъчването, което човек има, когато е щастлив и уверен. Ние от Body Aesthetics знаем, че има множество решения на този проблем, но искахме да помислим и за по-пълноценна процедура. Такава, която едновременно може да стопи мазнините в тази зона и бързо да стегне кожата, за да не увисва.

И се оказа, че това може да се постигне само чрез комбинацията на две процедури: криолиполиза CoolTech и VelaShape 3. Първата се грижи за премахването на мастни клетки, а втората стяга кожата чрез радиочестотно загряване.

Хубавото беше, че вече разполагахме с нужната технология и апарати. Така трябваше само да осигурим необходимите специални апликатори, за да се сдобием със съвършеното решение на този наболял проблем. Сторихме го и станахме готови да се включим на ваша страна в битката, след като си зададете въпроса „Как да се отървем от двойната брадичка?“. Ние не вярваме нито в оправданията, нито във фатализма „така ти било писано“, нито в покорната безпомощност пред генетичната предопределеност. Благодарни сме, че съвременните технологии ни дават шанс да помагаме да решаваме реалните ви проблеми и постоянно да търсим решения.

ЗА ФИНАЛ

След като вече научихте, че с VelaShape 3 и CoolTech криолиполиза двойна брадичка се премахва, остава само едно. Уговорете си час за безплатна консултация с експертния медицински екип на лазер център Body Aesthetics. Тогава всичките ви съмнения ще бъдат разсеяни и ще се почувствате готови да се сбогувате с този дефект.

Разгледайте и нашите премахване на двойна брадичка цени ТУК, за да се уверите, че решението на проблема е съвсем близо. Вашето високо самочувствие е наша кауза.