В класацията за най-задавани въпроси за лазерна епилация процедури, този неизменно държи едни от първите позиции. В това няма нищо учудващо, както и в многото търсения по темата “бръснене след лазерна епилация между процедурите”. Все пак сигурността и безопасността стоят на първо място, а това човек да се подготви добре носи намалени рискове и повишено спокойствие. Подготовката за един курс laser hair removal,, който ще ви остави гладки почти завинаги (или поне за около 15 години), е сериозна. Сериозна е обаче, колкото са и резултатите при спазване на нужните условия. Както твърдят всички наши посетители – абсолютно си заслужава!

Ето всичко, което трябва да знаете, преди да започнете курса.

1. ЗАБРАВЕТЕ ЗА ТЕНА МАЛКО ПРЕДИ И СЛЕД ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ ПРОЦЕДУРИ

лазерна епилация процедури и тен не вървят ръка за ръка

Преди и след лазерна епилация излагане на слънце е абсолютно забранено. Не посещавайте солариум и не използвайте никакви форми на изкуствен тен минимум две седмици (или колкото може по-дълго време) в периода. Нашият апарат е медицински александритен лазер за обезкосмяване, който се цели в меланина в косъма с много силна енергия. Когато в кожата има толкова меланин, колкото и в косъма (или повече), може да се предизвикат пигментации или изгаряния. Затова често казваме: жертвайте едно лято без тен заради всички следващи лета с безгрижно гладка кожа. Има лазери, които позволяват да се работи на кожа с тен, но ефектът от този вид епилация не е дълготраен. Причина за това е, че параметрите, които се използват, са сравнително ниски, за да е безопасно за кожата.

 

 

2. НЕ ПРОПУСКАЙТЕ СЛЪНЦЕЗАЩИТАТА

Нанасяйте фотозащита поне SPF 50 в третираната зона всеки ден по време на целия курс епилация. Така заедно ще запазим зоната от почерняване и изгаряне. Ако тя потъмнее, дори да изчакаме две седмици след последното ви след процедура на лазерна епилация излагане на слънце, ще сме принудени да използваме по-ниски или безопасни параметри. Защото ще се стремим да избегнем щети на кожата, вместо според препоръките за максимален ефект да увеличаваме силата на импулса при всяко следващо посещение. Така може да компрометираме резултата ви и да се наложи да правим допълнителни процедури.

3. ДРЪЖТЕ ЕКСФОЛИАНТИТЕ НАСТРАНА ПРЕДИ И СЛЕД ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ ПРОЦЕДУРИ

Не използвайте ексфолианти 10 дни преди и след лазерна епилация. Всяка ексфолиация предизвиква мини наранявания на кожата, които могат да доведат след процедурата по обезкосмяване до неприятни реакции. Такива са например раздразнения, сухота или усещане за опъване, а понякога дори изгаряне. Затова щадете кожата си и оставете по-дълъг период между двете процедури.

4. ИЗОСТАВЕТЕ АЛТЕРНАТИВНИТЕ МЕТОДИ ЗА ОТСКУБВАНЕ ЗА ПОНЕ ТРИ СЕДМИЦИ

Не премахвайте космите в третираната зона с коламаска или други методи на отскубване поне 3 седмици преди първата лазерна епилация. За да е ефикасна процедурата, косъмът трябва да е свързан с корена си. Причината е, че както вече споменахме, лазерната светлина се поема от меланина в косъма, провежда се до корена, там се превръща в силна топлина и унищожава фоликула. Ако космите са скоро отскубвани, няма корен. А няма ли корен – няма ефект. Затова забравете за пинсетата!

5. ЗАЛОЖЕТЕ НА ПОДСТРИГВАНЕ ИЛИ БРЪСНЕНЕ СЛЕД ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ ПРЕДИ НОВА ПРОЦЕДУРА

Между две процедури премахвайте косъмчетата единствено с бръснене или подстригване. Не се тревожете – при бръснене след лазерна епилация космите ви няма да загрубеят и потъмнеят, а няма и да се сгъстят. Напротив – още след първата процедура не само ще станат по-редки, но и по-фини и с много по-бавен растеж. Това е ефектът от медицинския александритен лазер №1 в света GentleLase Pro.

 

 

 

6. ОБРЪСНЕТЕ / ПОДСТРИЖЕТЕ КОСМИТЕ В ЗОНАТА ВЕЧЕРТА ПРЕДИ ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ ПРОЦЕДУРИ

Не е важно да знаете само това дали може да предприемете бръснене след лазерна епилация. Трябва да знаете и кога преди нея да го сторите, така че ето и нашия съвет.  Направете го в самата вечер преди лазерната си епилация, за да не бъде кожата току-що раздразнена от бръснене преди процедурата. Обръснете зоната грижливо, защото там където има по-дълги косъмчета ще има два неприятни ефекта. Първият е усещането на парване от изгарянето на косъма на повърхността на кожата. Вторият е загубването на част от енергията на импулса в дължината на косъма, вместо да я ползваме за унищожаването на корена му.

Може да използвате бръснач или тример (също и ножичка за зоните по лицето), но в никакъв случай депилиращ крем. Той съдържа киселина, която уврежда кожата и може да предизвика реакция с лазера. Ако сте ползвали такъв крем за зоната, която ще третираме в нашия laser centre, изчакайте поне 7 дни преди процедурата. И задължително ни кажете, за да го имаме предвид.

7. НЕ ПОЛЗВАЙТЕ КОЗМЕТИКА В ТРЕТИРАНАТА ЗОНА

В деня на лазерната си епилация не нанасяйте лосиони или друга козметика в зоната. Всяка козметика има различно съдържание, а понякога в нейния състав се включват киселини, спирт или други вещества. Те могат да предизвикат неприятна реакция на кожата по време на или след лазерна епилация. Ако дойдете с нанесена козметика, ще загубим време за премахване. Най-добре вземете душ и елате с напълно чиста кожа.

8. ПРИГОТВЕТЕ СЕ ПСИХИЧЕСКИ: НЯМА ДА СТАНЕ С ЕДНА ПРОЦЕДУРА

лазерна епилация процедури имат успех при дисциплинираните мъже

Няма значение дали преди това да сте правили много коламаска, дали имате рядко окосмяване или сте минали курс фотоепилация. Просто за съжаление космите по човешкото тяло растат не наведнъж, а на фази. Във всеки един момент само около 20% от космените фоликули са кръвоснабдени и от тях излизат косми. После тези косми опадат, фоликулите им „заспиват“ (ако не ги отстреляме с лазера, докато са в активната си т.нар. анагенна фаза) и се събуждат следващите 20%. Затова обикновено един пълен курс е съставен от поне 6 процедури лазерна епилация. Така сме сигурни, че сме хванали всички активни фази на окосмяването.

 

 

 

9. НИКОГА НЕ ОЧАКВАЙТЕ 100% ИЗЧЕЗВАНЕ НА КОСМИТЕ В ЗОНАТА

Това е непосилно за който и да е метод или апарат за обезкосмяване – максималният реалистичен резултат е унищожаване на 89% от нежеланото окосмяване. И то при спазени всички условия за подготовка след 6 процедури с доказано най-ефикасния лазер в света GentleLase Pro (нашия). Това важи за период от поне 15 години, стига в това време да не настъпят резки хормонални или здравословни промени.

Не можем и не бива обаче да бъдем алчни – та това са отстранени всеки 9 от 10 косъма почти завинаги! Реално това значи спечелена битка: за успешен курс на лазерна епилация приемаме този, който оставя кожата видимо гладка. И не забравяйте, че не можем да третираме прозрачни косми и мъх, както и бели старчески косми. Причина за това е, че те нямат меланин, ето защо трябва да започнете лазерната си епилация навреме.

10. НЕ ОЧАКВАЙТЕ ДА НЕ УСЕТИТЕ НИЩО ПО ВРЕМЕ НА ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ ПРОЦЕДУРИ

Въпреки че лазерната епилация е най-безболезненият метод за трайно обезкосмяване, не очаквайте да няма никакво усещане. Възможно е да чувствате леко боцване или парване. По-чувствителни клиенти споделят, че имат лека болка, но че тя изобщо не може да се сравни с болката при коламаска. Имайте предвид също така, че някои дами имат по-изострени сетива около цикъл или овулация.

ЗА ФИНАЛ

Вече знаете всичко за подготовката си за процедурите и за бръснене след лазерна епилация в периода между тях. За максимален ефект потърсете детайлна и напълно безплатна консултация с нашите специалисти преди започване на курс от лазерна епилация процедури. Не скривайте от тях нищо, което засяга обезкосмяването ви. Споделете задължително, ако приемате редовно някакви лекарства или ако използвате кремове от медицински характер. Нашият експертен медицински екип ще ви даде най-добрия индивидуален съвет как да се подготвите и какво да очаквате.

Ние от Body Aesthetics не крием, че успешната laser hair removal, при нас изисква особено отношение и всеотдайност от двете посоки. Както от нашия екип, така и от вас. Напротив, смятаме, че точно това прави обезкосмяването в нашия център истински различна услуга от масово познатата.

И истинската разлика се отразява в крайния резултат.