В класацията най-задавани въпроси, този държи първи позиции. И има защо. Подготовката за един курс лазерна епилация, който ще ви остави гладки почти завинаги (или поне за около 15 години), е сериозна. Сериозна е колкото и резултатите. Но както твърдят всички наши клиенти – абсолютно си заслужава!

Ето какво трябва да знаете.

 1. Не се излагайте на слънце, не посещавайте солариум и не използвайте никакви форми на изкуствен тен минимум две седмици (или колкото може по-дълго време!) преди и след лазерна епилация. Нашият апарат е медицински александритен лазер за обезкосмяване, който се цели в меланина в косъма с много силна енергия. Когато в кожата има толкова меланин, колкото и в косъма (или повече), може да се предизвикат пигментации или изгаряния. Затова често казваме: жертвайте едно лято без тен заради всички следващи лета с безгрижно гладка кожа. Има лазери, които позволяват да се работи на кожа с тен, но ефектът от този вид епилация не е дълготраен, защото параметрите, които се използват, са сравнително ниски, за да е безопасно за кожата.

 

 

 

 1. Нанасяйте фотозащита поне SPF 50 в зоната, която третираме всеки ден по време на целия курс епилация, за да пазим зоната от почерняване и изгаряне. Ако зоната потъмнее, дори да изчакаме 2 седмици след последното ви излагане на слънце, ние ще сме принудени да използваме по-ниски или безопасни параметри (вместо да увеличаваме силата на импулса, както е препоръчително, при всяка следваща процедура за максимален ефект), за да избегнем щети на кожата. Така може да компрометираме резултата ви и да се наложи да правим допълнителни процедури.

 

 1. Не използвайте ексфолианти 10 дни преди и след лазерна епилация. Всяка ексфолиация предизвиква мини наранявания на кожата, които могат да доведат до неприятно раздразнения, сухота или усещане за опъване, а понякога дори изгаряне след лазерна епилация. Оставете по-дълъг период между двете процедури. Щадете кожата си.

 

 1. Не премахвайте космите в зоната с кола маска или други методи на отскубване поне 3 седмици преди лазерна епилация. За да е ефективна лазерната епилация, косъмът трябва да е свързан с корена си, защото, както казахме, лазерната светлина се поема от меланина в косъма, провежда се до корена на косъма, там се превръща в силна топлина и унищожава космения фоликул. Ако космите са скоро отскубвани, няма корен. Няма ли корен – няма ефект. Забравете за пинсетата!

 

 1. Между две процедури лазерна епилация премахвайте косъмчетата единствено с бръснене или подстригване. Не се тревожете – космите ви няма да загрубеят и потъмнеят и няма да се сгъстят. Напротив – още след първата процедура не само ще станат по-редки, но и по-фини и с много по-бавен растеж…
  Мечтаете ли си вече?

 

 

 

 1. Обръснете или подстрижете космите в зоната вечерта преди деня на лазерната си епилация, за да не бъде току-що раздразнена от бръсненето преди процедурата. Обръснете зоната грижливо, защото там, където има по-дълги косъмчета ще има два неприятни ефекта: ще усетите парване от изгарянето на косъма на повърхността на кожата и ще загубим част от енергията на импулса в дължината на косъма вместо да я ползваме за унищожаването на корена му. Можете да използвате бръснач, тример (или ножичка за зоните по лицето), но в никакъв случай депилиращ крем. Той съдържа киселина, която уврежда кожата и може да предизвика реакция с лазера. Ако сте ползвали такъв за зоната, която ще третираме, изчакайте поне 7 дни преди да направим процедурата и задължително ни кажете, за да го имаме предвид.

 

 

 1. В деня на лазерната си епилация не нанасяйте лосиони или друга козметика в зоната. Всяка козметика има различно съдържание, понякога в състава й се включват киселини, спирт или други вещества, които могат да предизвикат неприятна реакция на кожата по време или след лазерна епилация. Ако дойдете с нанесена козметика, ще загубим време в премахването й. Най-добре вземете душ и елате с напълно чиста кожа.

 

 1. Подгответе се психически, че няма да стане с една процедура, дори преди това да сте правили много кола-маска, да имате рядко окосмяване или да сте минали курс фотоепилация преди години. Просто за съжаление космите по човешкото тяло не растат наведнъж, а на фази. Във всеки един момент само около 20% от космените фоликули са кръвоснабдени и от тях излизат косми. После тези косми опадат, фоликулите им „заспиват“ (ако не ги отстреляме с лазера, докато са в активната си т.нар. анагенна фаза) и се събуждат следващите 20%. Затова обикновено един пълен курс лазерна епилация е съставен от поне 6 процедури – за да сме сигурни, че сме хванали всички активни фази на окосмяването.

 

 

 

 1. Никога не очаквайте да изчезнат 100% от космите в зоната, това е непосилно за който и да е метод или апарат за обезкосмяване и никой не бива да ви го обещава. Максималният резултат при спазени всички условия за подготовка след 6 процедури с доказано най-ефективния лазер в света GentleLase Pro (нашият) е унищожаване на 89% от окосмяването за поне 15 години (ако не настъпят резки хормонални или здравословни промени). Но нека не бъдем алчни – та това са всеки 9 от 10 косъма! Представяте ли си? Това е спечелена битка с космите! За успешна лазерна епилация приемаме тази, която оставя кожата видимо гладка. И не забравяйте, че не можем да третираме прозрачни косми и мъх, както и бели старчески косми, защото нямат меланин, започнете лазерната си епилация навреме.

 

 1. Въпреки че лазерната епилация е най-безболезнения метод за трайно обезкосмяване, не очаквайте да няма никакво усещане. Възможно е да чувствате леко боцване или парване. По-чувствителни клиенти споделят, че имат лека болка, но не може да се сравни с болката при кола маска. Имайте предвид, че някои дами имат по-изострени сетива около цикъл или овулация.

 

Потърсете консултация с нашите специалисти преди процедурата за максимален ефект и не скривайте от тях нищо, което засяга обезкосмяването ви. Споделете задължително, ако приемате редовно някакви лекарства или ако използвате кремове от медицински характер. Те ще ви дадат най-добрия индивидуален съвет как да се подготвите и какво да очаквате.

 

 

Ние от Body Aesthetics не крием, че лазерната епилация при нас изисква особено отношение и всеотдайност, както от нашия екип, така и от вас – клиентите ни. Напротив! Смятаме, че това прави обезкосмяването в нашия център истински различна услуга от това, което е масово познатото.

И истинската разлика е в резултатите.