GENTLELASE PRO

В Body Aesthetics предлагаме лазерна епилация от най-висок клас с най-добрия медицински александритен лазер в света GentleLase Pro

GentleLase Pro е александритен лазер №1 в света, златният стандарт за лазерна епилация.

GentleLase Pro е медицински александритен лазер. Това е златният стандарт в лазерната епилация и най-модерната система за лазерно обезкосмяване към днешна дата. Високият клас александритни лазери са медицински. Поради неограничените възможности на GentleLase Pro, той трябва да се оперира от медицинско лице, което да прецени какви точно параметри да използва. В световен мащаб, медицинските александрити са най-разпространените лазери за епилация, но в България са голяма рядкост, защото са огромна инвестиция. Цените им варират от 50 000 до 160 000 долара, а GentleLase pro е най-скъпият сред тях.

GentleLase Pro е с дължина на вълната 755 nm. Това го прави безспорния “цар” на лазерната епилация. Дължината на вълната има значение, защото при лазерната епилация използваме светлина, която се привлича от меланина в косъма, провежда се до корена му и там чрез фототоплообмен се превръща в топлина, която унищожава фоликула му. За тази цел 755 nm е оптималната дължина на вълната, която се поглъща максимално много от меланина в косъма, така позволява да достигнем точно в целта – до корена на косъма. Това осигурява най-значителна абсорбция на светлинната на лазера от меланина, дори и при най-дълбоко разположените космени фоликули.

GentleLase Pro е единственият истински ефективен лазер при унищожаването и на светлите и тънки косми дори по лицето

Това е така, защото GentleLase Pro е най-бързият лазер в света с най-кратката продължителност на импулса – само 3 милисекунди. Импулсът е времето, за което светлината въздейства върху косъма, и е от изключително значение за резултата от лазерната епилация. Плътният косъм с много меланин загрява бавно и бавно отделя топлината, затова е необходим по-дълъг импулс, който да достави достатъчно количество енергия до корена, така че тя да се трансформира в топлина и да го унищожи. Обратно – един тънък и светъл косъм с много малко меланин в себе си ще загрее много бързо и ще отдаде много бързо поетата енергия.  За да го унищожим, не е достатъчно само да увеличим плътността на доставяната енергия, а и да въздействаме достатъчно бързо с достатъчно бърз импулс. Затова само най-бързият лазер може да се справи с най-светлите косми.

GentleLase Pro е доказано най-ефективният лазер за фототипове от  I до IV – това са всички типове на нашите географски ширини. IV фототип се работи с повишено внимание и след предварителна консултация и тестване, а върху V и VI фототип кожи не работим, това са чернокожи хора, за които александритният лазер не е подходящ . Нашият лазер не може да се прилага на кожа с тен, затова е много важно по време на процедурите да се предпазваме от лъчите на слънцето и да планираме добре процедурите си, ако възнамеряваме да се излагаме активно на слънце.

GentleLase Pro е александритен лазер №1 в света, златният стандарт за лазерна епилация.

ГАРАНЦИЯ ЗА ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

В Body Aesthetics предлагаме Безсрочна гаранция за лазерна епилация при покупка на пакет от 6 процедури за една зона.

Ние стоим отговорно зад резултатите, които обещаваме.

GentleLase Pro разполага с патентована, охлаждаща система с криоструя, която прави процедурата една от най-безболезнените в сравнение с всички останали методи за обезкосмяване, при него не се използва контактен гел, както при повечето модели лазери за епилация. Усещането по време на процедура е индивидуално, има хора, които имат по-силна чувствителност в някои зони, но повечето клиенти го определят като леко боцкане, но не и болка.

GentleLase Pro премахва подкожни и обърнати косъмчета. Той може да се ползва и с по-голям диаметър на лъчевия спот, така повече лъчи проникват през по-голяма площ, пречупват се по специфичен начин, при което получаваме ефект и при много дълбоко разположени косми. Така елиминираме подкожните косми и подмладяваме цялостния вид на кожата, тя става по-гладка. Всъщност това е тайната на невероятния вид на кожата на много холивудски звезди.

Gentle Pro е световният лидер сред системите за лазерно обезкосмяване, създадена е от американската компания Syneron Candela,  които имат 20 години опит в лазерните терапии. Техните машини са в 86 държави по света и годишно се извършват около 13 милиона процедури с тях. Те притежават всички сертификати за безопасност, включително одобрение от FDA.

Повече от 13 милиони души по света се подлагат на лазерна епилация годишно заради предимствата й пред традиционните методи за обезкосмяване:

1. Несравнимо по-дълготрайна е от всеки друг метод – космите по тялото се премахват само след 6 процедури за период от около 10-15 години
2. Не дразни кожата и не предизвиква зачервявания
3. Премахва обърнатите косми
4. Не предизвиква възпаления на космения фоликул и/или пъпки, както епилаторите, кола маската или пинсетите
5. Значително по-безболезнена е от кола маската и другите методи на отскубване
6. Сумарно и в дългосрочен план е по-евтина от другите методи
7. Кожата в третираната област се подмладява и става по-гладка и нежна на допир

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

GENTLE LASE PRO е най-бързият лазер за епилация. Процедура на малка зона с размери 10×10 см ще отнеме около 5-7 минути –  това включва влизане в кабинета, подготовка и извършване на епилацията и приключване. Епилацията на цели крака трае 35 мин.

Процедурата се определя като безболезнена, но има усещане, което наподобява боцкане там, където окосмяването е по-гъсто и по-плътно. В сравнение с методите на отскубване като кола маска например, лазерната епилация с GentleLase Pro е в пъти по-комфортен метод. Той е безконтактен лазер, при него не се използва контактен гел, както при повечето модели лазери за епилация. Вместо това разполага с патентована, вградена в накрайника охлаждаща система (DCD), която прави процедурата така безболезнена.

С GentleLase Pro се третира най-голям спектър от косми – от тънки и светли до дебели и тъмни. Това е най-ефективният лазер за отстраняване на тънки и светли косми в света, дори по лицето. Става дума за светли, не за бели косми. Космите без пигмент (бели и старчески косми) не могат да бъдат отстранени с лазер.

Ние винаги препоръчваме 6 процедури, ако няма някаква хормонална особеност при клиента или други по-различни обстоятелства. Ето и причината:
По тялото космите не растат едновременно. Във всеки момент само около 20 % от космените фоликули са кръвоснабдени. Косъмчетата растат до определен момент, след което опадат и на тяхно място излизат нова „порция” косми. В различните зони това става с различна скорост. Епилацията се прави когато космите са в анагенна (активна) фаза на растеж и имат корен – защото него искаме да унищожим. В различните зони на тялото това става с различна скорост, но обикновено за около 6 цикъла на опадане и растеж. Затова процедурите на лице се правят през 30-45 дни, на ръце, подмишници, интим – на 45-60 дни, а на крака през 60-90 дни. Не се доверявайте на салони, които ви викат винаги през 30 дни. Епилацията всеки месец не е вредна, но не е ефективна и излиза много по-скъпо. Клинични проучвания на Syneron Candela доказват 89% перманентно премахване на косъмчетата за около 15 години след 6 процедури с GentleLase Pro.

Нашият лазер може да се ползва и за премахване на бръчки и пигментации. Затова страничните ефекти от обезкосмяване с него са изключително приятни: той подмладява кожата в третираната област и премахва подкожни и врастнали косми. GentleLase Pro може да се ползва и с по-голям диаметър на лъчевия спот, така повече лъчи проникват през по-голяма площ, пречупват се по специфичен начин, при което получаваме ефект и при много дълбоко разположени косми. Така елиминираме подкожните косми и подмладяваме цялостния вид на кожата, тя става по-гладка. Всъщност това е тайната на невероятния вид на кожата на много холивудски звезди.

Безопасността на GentleLase Pro e доказанa чрез множество клинични проучвания, проведени от производителя Syneron Candela в последните 20 години.

Единствено бременни и кърмещи жени не е желателно да се подлагат на лазерна епилация, защото няма клинични проучвания върху бременни жени, а не защото е доказано, че е опасно.

За да можем да третираме окосмяване с лазер, космите трябва да бъдат гладко избръснати. Кола маската или другите методи на отскубване на косъма от корен не са подходящи, защото лазерната светлина трябва да стигне до корена на косъма, за да унищожи фоликула му. Ако космите се почистват по принцип с коламаска или епилатор, преди първата лазерна процедура трябва да се изчака минимум 3 седмици, за да може да израстат нови косъмчета, свързани с корен, за да е ефективно третирането с лазер. След това между процедури космите в третираните зони се премахват само чрез бръснене, тример или подрязване с ножичка, ако са на лицето, но в никакъв случай с отскубване. За да успокоим тези, които се страхуват от загрубяване на космите при бръснене или от неприятно боцкане при допир, ще кажем, че нашият лазер има ефект още след първата процедура и такива неприятни последствия не настъпват.

Ефект от лазерната епилация се наблюдава още след първата процедура. Ето какво да очаквате като процес.
По време на първата процедура с лазер се изгарят фоликулите на косъмчетата, които са били в растеж и са на повърхността на кожата. При тези от тях, които са били в анагенен (т.е. активен) етап от развитието си ще се наблюдават следните фази:
I: косъмчетата ще пробият, ще се наблюдава т.нар. лъжлив растеж;
II: косъмчетата ще опадат – това се случва най-рано 2 седмици след процедурата, като зависи от зоната, която сме третирали;
III: следва период, в който няма да има окосмяване – гладък период, продължава поне 2 седмици и също завси от третираната зона;
IV: малко преди да настъпи времето за следваща процедура, ще започнат да излизат отново косъмчета, но това не са тези, които са вече третирани с лазера, а следващата „порция” косми в тази област

Поддържащи процедури е необходимо да бъдат направени, когато и АКО се забележи растеж, който е забележим или ви притеснява. Понякога се случва след хормонални промени (бременност, хормонален дисбаланс, заболявания, менопауза) да се наложи да направим поддържаща процедура. Или ако по време на курса от 6 процедури не са спазвани периодите, пропуснати са ангенни фази, имало е тен и сме съобразявали параметрите с това, може също да се наложи поддръжка.
Най-често с 6 процедури успяваме да унищожим окосмяването и поддържащите процедури се налагат рядко – през 1-2 години.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ПРЕДИ ПЪРВАТА ПРОЦЕДУРА:

  • Не се излагайте на слънце минимум две седмици преди и след лазерна епилация
  • Не посещавайте солариум минимум две седмици преди и след лазерна епилация
  • Щадете кожата си – не използвайте ексфолианти 10 дни преди и след лазерна епилация
  • Не премахвайте космите в зоната с кола маска или други методи на отскубване поне 3 седмици преди лазерна епилация
  • Между две процедури лазерна епилация премахвайте косъмчетата единствено с бръснене или подстригване
  • Обръснете или подстрижете космите в зоната вечерта преди деня на лазерната си епилация, можете да използвате бръснач, тример (или ножичка за зоните по лицето), но в никакъв случай депилиращ крем; той съдържа киселина, която уврежда кожата и може да предизвика реакция с лазера; ако сте ползвали такъв за зоната, която ще третираме, изчакайте поне 7 дни преди да направим процедурата
  • В деня на лазерната си епилация не нанасяйте лосиони или друга козметика в зоната
  • Потърсете консултация с нашите специалисти преди процедурата за максимален ефект