Извайване на тялото с VelaShape III

VelaShape III е най-популярната в света процедура за изглаждане и стягане на кожата, намаляване на обиколките и трайно премахване на целулит. Това е третата версия на апарата, която е буквално три пъти по-ефективна от предишните. Световните лидери в апаратните процедури Syneron Candela използват опита си с VelaShape I и VelaShape II върху над 5 милиона пациенти в рамките на последните 10 години, за да предложат на клиентите си по-съвършена съвременна технология и да надскочат всички други съществуващи апарати за борба с целулита.

VelaShape III е единственият високоефективен и неинвазивен метод за оформяне на тялото, при който успешно се предизвиква процеса неоколагенеза – образуване на НОВ колаген и еластин в тялото. Благодарение на комбинацията от 3 върхови технологии, VelaShape III загрява зоната на третиране в голяма дълбочина до 40-45 градуса, стимулира кръвообращението и забързва метаболизма значително. Видими резултати за кожата настъпват почти моментално.

VelaShape III помага там, където спортът и диетите не могат. Традиционните методи могат да доведат до намаляване на теглото и да подобрят състоянието на мускулатурата, но не могат да стегнат кожата, за разлика от VelaShape III. Процедурата е здравословен метод, с който стимулираме естествени процеси в тялото.

VELA SHAPE III

какво представлява процедурата и как действа

Процедурата VelaShape III в Body Aesthetics се извършва винаги от медицинско лице след подробна и напълно безплатна консултация, по време на която се правят измервания и преглед на зоната, която ще третираме. Използваме уред, който показва съотношението на различните тъкани в организма и ни дава повече информация за тялото ви, за да можете заедно с терапевта си да решите какви и колко процедури да направите.

Целта на процедурата е да загреем зоната до 40-45 градуса терапевтична температура и да я задържим максимално висока по време на цялата терапия. VelaShape III комбинира три модерни технологии, всяка от които засилва ефекта на другата:

 • Лазерен Инфраред (IR) – загрява тъканите до 3 мм дълбочина
 • 150-ватовата биполярна радиочестота – загрява тъканите до 20 мм дълбочина
 • Пулсиращ вакуум и механичен ролерен масаж – доставят енергията до тъканите в дълбочина и дренират лимфата

По време на процедурата апликаторът на VelaShape III засмуква част от третираната зона и с помощта на масажните ролки тъканта се придвижва по-близо до източника на инфраред и радиочестотна енергия, за да загрее по-бързо и да се дренира от масажа. Това предизвиква разширяване на кръвоносните съдове и засилена циркулация на кръвта в зоната. Загряването води до обогатяване на клетките с кислород и хранителни вещества. Комбинацията от тези ефекти действа на две нива в тъканта:

*в хиподермиса (в подкожната тъкан) засилва метаболизма на мастните клетки и ги кара да се свиват, за да се освободят от съдържанието си и да намалят обема си, а освободеното съдържание (мастни киселини) и задържаните в зоната течности да се изхвърлят от организма чрез лимфната система

*в дермата (горния слой на кожата) колагеновите фибри се свиват под въздействието на високата температура, а това свива и мастните клетки и стяга видимо кожата; топлината активира фибропластите, които синтезират нови колагенови фибри

Всичко това води до:

 • намаляване на обиколките
 • стягане и изглаждане на кожата
 • редуциране или премахване на целулита в зависимост от неговата степен и възраст

Какви резултати можем да очакваме?

 • Единствено с VelaShape III се постигат желаните резултати с 1 до 4 процедури, като за максимални и продължителни резултати ние обикновено препоръчваме от 3 до 6 процедури. В предишните версии и при други подобни технологии, търсеният ефект е възможен с минимум 10 процедури.
 • Според клинични проучвания за резултатите на VelaShape III обиколките намаляват със средно от 1 до 3 см. след 1-3 процедури.
 • Оптималните резултати, които са постигани след една процедура, са минус 2.6 см.
 • Подобрение в състоянието на кожата е осезаемо за клиентите ни още по време на процедурата – повърхността на кожата се усеща по-гладка, по-еластична и по-твърда. Две седмици след процедурата целулитът и обиколките в третираната зона намаляват, а най-добри резултати ще се видят около 10 седмици след последната терапия.
 • За да има резултати, не е задължително да има промяна в режима на хранене, но е задължително да няма напълняване и повишаване на телесното тегло.
Една процедура на малка зона трае около 30-40 минути, а на голяма зона – около час. Това прави процедурата подходяща за извършване в обедната почивка, например.

Резултатът е видим веднага след първата процедура. За оптимални резултати са необходими от 3 до 6 процедури, в зависимост от пациента. Това прави VelaShape III единственият апарат в света, който постига най-добри резултати след толкова малко процедури.

Процедурата е безболезнена. По време на сеанса се усеща дълбок масаж и силно затопляне на третираната зона, което за повечето клиенти е приятно.

До момента са проведени повече от 5 милиона процедури в света с най-новата Vela Shape III и не са регистрирани никакви странични ефекти. Процедурата не се препоръчва за бременни и кърмещи жени, защото клинични проучвания върху такива не са провеждани. Веднага след като се спре кърменето, процедурата може да се прилага за възвръщане на формата на тялото след раждането. VelaShape III може да се прави в зони с разширени вени, при херния на корем – не се прилага в коремната област, не се прави на клиенти с пейсмейкър.

КОМБИНИРАН ПОДХОД ЗА ПЕРФЕКТНИ РЕЗУЛТАТИ

VelaShape III извайва тялото и редуцира целулита чрез дрениране на мастните клетки и стимулиране на образуването на колаген и еластин, а CoolTech е най-ефективният метод за решаване на проблема с мастните натрупвания, като не само дренира мастните клетки, а унищожава излишните от тях (когато има такива).

Комбинираният подход за отслабване и редуциране на целулита се прилага само след предварителна консултация с нашите лекари. По тяхна препоръка се изготвя индивидуален за всеки пациент план за прилагане на процедурите.