Здравето е първият показател както за красива, така и въобще за перфектна кожа на лицето. Здравата кожа обаче изисква грижи в основа. Това важи с особена сила, когато става дума за лицето. Колкото и скъпа козметика да ползваме, колкото и умело да полагаме гримове, това само покрива кожата ни и невинаги я третира по най-правилния начин.

Често срещано правило сред всички гримьори е, че грим се слага на добре почистена, здрава кожа. Да го правим на неподдържана е като да боядисаме с най-скъпия латекс неизмазана стена: ефектът пак няма да е добър.

Какви са стъпките, за да имаме сияйна кожа в топ форма и наистина да има ефект от скъпата козметика? Научете ги от лазер център Body Aesthetics.

1. Почистване за перфектна кожа на лицето

ето какъв тип почистване е нужно за перфектна кожа на лицетоИзключително важно условие за красива кожа на лицето е тя да се почиства в дълбочина. Това важи и за почистване от самите гримове, от натрупаната мръсотия от деня, дори от вече свършилите работата си естествени масла.

Ако кожата ви е чувствителна, избягвайте продукти, които съдържат гликолова киселина. Тя може да предизвика зачервяване и дразнене.

Освен това, търсете такива с балансирано pH. В идеалния случай естественото pH на кожата трябва да остане между 5 и 6. Колкото по-ниско е рН-числото, толкова е по-киселинно съдържанието. Ако обаче имате предразположена към акне кожа, може да използвате продукти за здрава кожа на лицето с по-висока киселинност. Причината е, че те убиват повече бактерии. В този случай е най-добре да се посъветвате със специалист.

 

2. Ексфолиране и екстракция

Не искате гримът ви да изглежда „напукан“, нали? Премахването на мъртвите клетки е едно от най-за красива кожа на лицето ка задължителни ексфолирането и екстракциятаважните неща за свежа кожа на лицето, но не бива да се прекалява. Според експертите, то трябва да се извършва не повече от 2 пъти седмично. Трябва да оставяте мъртвите кожни клетки да се натрупват, преди да ги ексфолирате. Колкото по-гладка е кожата ви, толкова по-добре ще изглежда гримът на лицето ви. Ако обаче прекалите с ексфолирането, всъщност може да отстраните твърде много слоеве на кожата и да предизвикате омазняване.

Важна част от този етап е и екстракцията на комедоните (черните точки). Тя освобождава порите ни и дава шанс на кожата ни да „диша“. Имайте предвид, че различните процедури изискват различно време кожата да се възстанови и порите да се затворят.

 

 

3. Хидратация за перфектна кожа на лицето

за чиста, здрава, сияйна и свежа кожа на лицето е нужна точната хидратацияТази стъпка е съществена не само за красива кожа на лицето, а и за нейното здраве. Както вече знаем, двете са неразривно свързани. Кожата на лицето трябва да се хидратира, независимо дали е мазна или суха. Най-добри са методите на хидратация, в които веществото се нанася, а не се втрива. Така попива в дълбочина и стимулира клетките. Именно хидратацията е стъпката, която ни дава този толкова желан ефект все едно точно сме излезли изпод душа.

Необходимо е да се прави редовно и цялостно почистване на лице в дълбочина, което не можем да постигнем в домашни условия. Hydrafacial 2.0 е процедура, която включва тези три стъпки на професионално ниво, в комбинация с още две. (Последните се определят на място спрямо нуждите на вашата кожа.) Възстановителният период, дори при използване на стъпка пилинг, е от 15 до 30 минути. Използват се и цветни лампи за облекчаване на кожата.

Резултатите са видими веднага след първата процедура, като за дълготрайни резултати ние препоръчваме курс от 3 или 6. Като поддържаща терапия за здрава и чиста кожа на лицето е добре след първоначалния курс да се продължи с 1 процедура месечно.

За финал

Ние от Body Aesthetics не си представяме, че можем да заместим всекидневните грижи за кожата на лицето. Нашата цел е да предлагаме това, което човек не може да постигне в домашни условия или с обикновени козметични процедури. А именно цялостно почистване в основа с медицински апарати от най-висок клас и иновативни технологии.

Затова запишете час за детайлна и безплатна консултация с нашия медицински експертен екип. Той ще ви запознае из основи с Hydrafacial процедурата спрямо вашите индивидуални специфики. За красива и въобще за перфектна кожа на лицето това е идеалното решение сред всички неинвазивни апаратни терапии.