Когато говорим за грижа за тялото, визираме цялостен процес, започващ от храненето и минаващ през движението, почивката, емоциите и антистреса. За нея няма сезон, няма пряк път, няма „бързо и лесно“ решение и остава наше задължение за цял живот. За щастие обаче, тялото не е като безперспективна кариера или увлечение, което не отвръща на чувствата ни. То със сигурност ни се отблагодарява. Всеки път!

Продължаваме дискусията след гостуването на д-р Трачева в „Шоуто на блондинките“ по Радио Fresh!. Там говорихме за две съвременни неинвазивни процедури за оформяне на тялото, които предлагаме в лазер център Body Aesthetics. Първата е VelaShape 3 за оформяне на тялото, премахване на целулит и стягане на кожата (топене на мазнини). Втората е CoolTech за унищожаване (премахване) на мастни клетки.

Защо предлагаме тези процедури за грижа за тялото

Правим го, защото самите ние имаме или сме имали нужда от тях. Колко от нас са успели да се разминат с период на наднормено тегло, особено в тийнейджърските години? Проблемът е, че тогава организмът може да образува допълнителни мастни клетки освен генетично заложените. Мастните клетки в човешкото тяло могат да се формират само до определена възраст, а след това не могат да бъдат премахнати. Спортът и диетите е възможно да намалят обема им, но не и да ги унищожат. Така при следващоето защо предлагаме нашите свръхмодерни апаратни процедури за грижа за тялото напълняване те отново ще възвърнат своя обем. Резултатът е отпусната кожа, с която организмът отново трудно се справя сам. Просто възможността му за синтез на колаген след определена възраст е забавен или дори изчерпан.

За много от нас този проблем идва от неправилно хранене в детството и плащаме скъпа цена за цял живот. Дори обаче да сме се грижили педантично за своята външност, много от нас са (или искат да бъдат) майки. Тогава няма как да не променим пропорциите на тялото си заради нещо много по-важно от самите нас.

Ние искаме да си дадем шанс да започнем начисто. Да върнем формата на тялото си и то да не бъде принудено да плаща цената, независимо дали става дума за нашите грешки или желания. Затова и понякога имаме нужда от помощта на технологиите. Както каза д-р Трачева в едно интервю с Деси от Dessytalks: „Сега със сестра ми имаме възможност поне малко да се отблагодарим на нашата собствена майка, като стопим коремчето, което сами сме ѝ причинили след две бременности.“

От къде трябва да започнем своята грижа за тялото

Много често ни задават въпроса „От къде трябва да започнем с грижата за тялото?“. Дали от CoolTech, за да премахнем мазнините, и после VelaShape 3, за да стегнем кожата? Или първо от VelaShape 3, за да „разбием“ по-упоритите мазнини и после да ги премахнем с CoolTech? Може би пък първо с Vela да „разбием“, после с CoolTech да премахнем, после с Vela да стегнем, после пак с CoolTech да премахнем още, и т.н., и т.н.?

Всъщност, разковничето не е съвсем в това. Първо трябва да превърнем цялостния процес по грижа за тялото си в свой приоритет. Не бива да мислим за терапията и процедурите за оформяне на тялото като за безкраен цикъл, в който ние живеем безотговорно и после „апаратът“ решава проблемите вместо нас. Обратното, трябва да ги използваме, за да решим проблем, който вече сме спрели да утежняваме. Наливаме вода, след като сме запушили пробойната, нали така?

Промяната се случва първо в съзнанието ни. Неслучайно ние имаме и ограничение за броя процедури, които извършваме на дадена зона. Иначе техният брой, поредност, периодика на извършване – всичко това е по-лесната част. Имаме компетентни терапевти, които са дипломирани медицински лица и предлагаме безплатни консултации. Предлагаме различни пакети от процедури, които отговарят на основните видове нужди, но често правим и индивидуални предложения. Важното е да го поискаме, да го планираме и да знаем защо го правим.

Какво представляват процедурите

Няма да навлизаме в подробности, защото на сайта на Body Aesthetics има предостатъчно информация. Затова накратко ще обясним по-скоро функционалността им.

VelaShape 3 е процедура от последно поколение, която дренира мастните клетки чрез загряване с радиочестота и инфрачервена светлина. Полезна е за премахване на сантиметри, подпомага грижа за кожата на тялото чрез стягане и унищожаване на упорития целулит. Тук не говорим за килограми, защото мастните клетки са леки, а за около -1,5 см на процедура.

Криолиполиза с CoolTech също е неинвазивна процедура – тоест не се нарушава целостта на кожата. По своя характер тя е алтернатива на липосукцията, но при нея няма възстановителен период. Този апарат работи с медицински тестваната криолиполиза, при която с локално замразяване мастните клетки се разпадат.

Как да се мотивираме за правилна грижа за тялото

Когато не се чувстваме добре в кожата си, това личи най-вече в настроението ни. Истината е, че повечето хора не правят строга оценка на начина, по който изглеждаме в момента. Правим го самите ние. И когато сме притеснени, това се отразява на излъчването и самочувствието ни, като така предизвикваме и негативна реакция у хората. Често това провокира още повече вредни навици у нас и така се получава затворен порочен кръг.

Тук отново всичко започва от ума ни. Трябва да спрем да мислим какви НЕ ИСКАМЕ да бъдем и давижте как да полагате идеалната грижа за кожата на тялото започнем да мислим какви ИСКАМЕ да сме. Има голяма разлика в отношението към самия себе си между „Не искам да бъда дебел“ и „Искам да бъда здрав и в добра форма“. Усещате я, нали? И когато веднъж тръгнем в правилната посока, трябва да я следваме.

Мислихме си кое е най-хубавото чувство, с което да опишем оптималната форма, в която може да бъдеш. Дали са всички комплименти, който получаваш от познати. Или оценката на огледалото сутрин. Може би радостта, с която отиваме да си купим нови дрехи и този път всичко ни „лепва“. Или просто вече да не се задъхваш на два етажа стълби.

Най-хубавото чувство обаче може би е това, което казаха Цвети и Елена от “Шоуто на блондинките” по Радио Fresh! в своята рубрика: най-после да влезем в любимата си дреха. Всички имаме поне една такава и отдавна ѝ се каним. Това усещане е прекрасно, но изисква много усилия и най-вече постоянство. Ние го изпитахме и затова искаме да го предложим и на вас.

За финал

Ние в Body Aesthetics вярваме, че с предизвикателствата на модерния свят трябва да се борим с помощта на модерни технологии. Нищо обаче не може да замести нашето постоянство и разумния начин на живот. Ако все пак имаме нужда от летящ старт на цялостния процес по грижа за тялото, можем да си помогнем с неинвазивни процедури. Можете да запишете безплатна консултация с нашия експертен екип и да огледате нашите изгодни варианти на VelaShape 3 и CoolTech криолиполиза цена. Нека обаче това не бъде оправдание да продължим с вредните навици, а стимул да променим начина си на живот към по-добро.