Правилната грижа за лицето разкрасява нашата „витрина“ и в този текст ще ви разкажем как да я постигате. Лицето е най-важното ни средство за комуникация с външния свят. То говори за нашата личност и характер, изразява емоции и смисъл, показва нашата история. Всеки от нас обаче има части от историята си, които би предпочел да скрие. Това е въпрос не на фалш, а на естетика. Както почистваме пред входа на дома си, така почистването с правилна грижа за кожата на лицето е задължително. Много често то търпи резултатите от безсънни нощи, работа, дълбоки емоционални преживявания и т.н., и заслужава да му обърнем внимание.

Продължаваме темата след гостуването на д-р Трачева в „Шоуто на блондинките“ по Радио Fresh!. Там говорихме за различните видове терапия за лице и любимата процедура на звездите – Hydrafacial 2.0. Нея може да опитате в лазер център Body Aesthetics.

За правилната грижа за лицето важни са последователността и честотата

Много по-ефикасни сме, когато слагаме козметика на почистена кожа. Това е един от основните постулати за правилната грижа за лицето. Дори и най-скъпите козметични продукти не се усвояват добре от кожата, когато тя не е почистена. Не боядисваме стената, преди да сме я измазали, нали така?

Агресивното или прекалено честото почистване на кожата може да доведе до обратен ефект.правилната грижа за лицето изисква периодично и не прекалено често почистване на кожата То трябва да се случва по-рядко, но качествено и в дълбочина. Хората мислят, че при постоянно ексфолиране ще се справят с проблеми като мазна кожа. Всъщност истината е, че когато го правим твърде често, предизвикваме свръхпроизводство на мазнини. Това е така, защото кожата се стреми да компенсира с естествения си механизъм на възстановяване. Според д-р Кристал Макелрой от Университета във Флорида например, ексфолиране два или три пъти на седмица е достатъчно за правилна грижа за кожата на лицето.

Същото важи и за почистването с ретинолови продукти. Ако прекаляваме, това пречи на естествените масла, които кожата произвежда, за да се предпазва. Много дерматолози вече твърдят, че не е нужно да почистваме лицето и сутрин и вечер. Вечерното почистване е задължително, за да премахнем мръсотиите от деня, грима и т.н. Докато спим обаче, кожата ни произвежда масла, които са нужни за естествената хидратация и химичен баланс, затова не е добре да се отмиват веднага след ставане. Д-р Андреа Десимоне, естетичен консултант от 25 години в Манхатън, препоръчва нежно „попиване“ с мокър памук сутрин, без почистващ препарат.

Ако слагаме повече от един продукт, е важно да слагаме последно по-гъстия или по-наситения. Той може да попречи на нанесените след него да се усвоят.

Как да почистим кожата за идеална грижа за лицето

Вече има съвременни технологии, които позволяват качествено апаратно почистване на лице. Тази, която ние сме избрали, е Hydrafacial 2.0. Това е втората по популярност сред всички козметични процедури в САЩ, изпреварвана само от филърите. Тук говорим за неинвазивна терапия за лице, която не нарушава целостта на кожата. Съответно няма и възстановителен период, за разлика от химическия пилинг например.

Hydrafacial 2.0 е медицинска терапия за грижа за кожата на лицето, разработена от американската компания Edge System. Най-общо казано, чрез патентованата Vortex технология бива премахнат горният слой мъртви клетки, след което кожата и порите се почистват и хидратират. Технологията представлява завихряне, подобно на мини торнадо, на специални серуми и въздух с помощта на вакуум. Така мръсотията се изсмуква и пората остава чиста, а серумът прониква в дълбочина и насища кожата с антиоксиданти, пептиди и билкови съставки. Терапиите се избират индивидуално, според типа кожа, като задължителни са само 3 от стъпките – ексфолиране, екстракция и хидратация. Освен дълбоко почистващ ефект и изглаждане на бръчките, Hydrafacial 2.0 може да помага при редица кожни проблеми. Сред тях са акне, розоцея, мазна Т-зона, петна и слънчеви изгаряния, разширени пори.

Защо Hydrafacial 2.0 е любим на звездите метод за грижа за лицето

Тази апаратна грижа за лицето е любима на куп популярни имена от шоубизнеса. Сред тях са например Парис Хилтън, Бионсе, Белами Янг от „Скандал“, Джилиън Рейнолдс, Джанел Париш от „Сладки малки лъжкини“. В България пък е тествана успешно от популярни личности като Кремена Халваджиян, Гери-Никол, Биляна Йотовска и др. И има причина за това.

Известните лица се изтощават. Хората с медийни професии минават през много натоварвания и кожата на лицето често страда най-много. Независимо дали става дума за актьори, водещи или модели, това изисква всекидневно поставяне на тежки гримове, нерегулирано работно време, дълги работни часове и безсъние. Знаем как се отразява това на кожата на лицето, а това е особено неприятно, ако с него си изкарваш хляба.

За щастие, днес ние можем да се възползваме от технологиите, които се разработват в помощ на този тип професии. Точно тук идва и Hydrafacial 2.0. Както състезанията във Формула 1 водят до иновации и подобрения в нашите лични автомобили, същото е и с технологиите в козметичните процедури. В този смисъл, не е задължително да сме телевизионни звезди, за да полагаме грижа за лицето си. С особена сила това важи за София, където замърсеният въздух и околна среда влияят много негативно. Това е и една от причините да изберем да създадем лазер център Body Aesthetics точно до зеления Южен парк.

За финал

За нас най-важното е да се чувствате добре в своята кожа и да посрещате всеки ден лице в лице. Точно по тази причина търсим най-добрите технологии и предлагаме на своите посетители това, от което се възползват и холивудските звезди.

Научете повече, като си запишете още сега детайлна и напълно безплатна консултация с експ`ертния медицински екип на Body Aesthetics. Тя по никакъв начин не е обвързана със закупуване на Hydrafacial или друга процедура. Дори и да решите да не си направите обсъдената терапия за грижа за лицето, пак ще научите нещо полезно за вашия тип кожа. Вярваме обаче, на базата на нашия опит, че високотехнологичните ни процедури ще доведат до успешни резултати и повишеното ви самочувствие.