Темата за това какво прави един салон за красота надежден и как да разпознаем дали заслужава доверието ни е от изключителна важност. Рисковете за нашата безопасност не спират да съществуват само защото сме облени от лъскави реклами от всички страни. Всяка минута през екраните на телефоните и телевизорите ни, от радиостанциите и от страниците на всеки вестник и списание към нас летят хиляди обещания за „най-доброто”, „единственото”, „доказаното”.

За да разпознаем обаче истинското качество при предлагания ни салон за красота, се налага да станем почти експерти във всяка една област. Затова ние от лазер център Body Aesthetics ще ви спестим време и усилия, като ви помогнем да намерите точното място. Онзи оазис, където да ви е приятно и сигурно, да отделите време за себе си и да имате адекватна цена за услуга. Темата за стандарти и качество на медицинските козметични процедури ни е продължение след гостуването на д-р Трачева в „Шоуто на блондинките“ по Радио Fresh!.

Истински надежден и доверен салон за красота София ще ви осигури при спазване на шест показателя. Ето ги и тях.

Кои са факторите при избора на безопасен салон за красота

Колкото повече алтернативи имаме пред себе си, толкова по-трудно е да вземем правилното решение. Това е голямото проклятие на нашето време – изобилието от възможности и информация при все по-краткото време за правенето на избор. Много от решенията ни са изцяло емоционални. Когато обаче искаме да направим адекватен избор – в нашия случай на салон за красота, събираме старателно информация по следните въпроси:

  • каква е апаратурата и козметиката, с която се работи;
  • каква е квалификацията на козметиците;
  • спазват ли се стандартите за хигиена и безопасност;
  • каква е цената;
  • какви са отзивите;
  • каква емоция предизвиква у нас мястото: лични предпочитания, вкус и желания.

Ще ви дадем няколко съвета, които се надяваме да направят задачата малко по-лесна за вас. Самите ние минахме през същите етапи, когато създавахме Body Aesthetics. Търсихме най-високия клас апарати, висококвалифицирани терапевти, най-престижните обучения, най-смислената цена за нашите клиенти. Така научихме следното.

1. Апаратите в безопасния салон за красота

безопасният салон за красота се разпознава по високотехнологичните апаратиКогато говорим за най-новото в козметичните процедури за лице и тяло, имаме предвид апаратни процедури – т.е. технологии. Най-общо казано, с медицинските козметични апарати нещата стоят точно както с битовата техника вкъщи. Можете да си купите телевизор Sony за няколко хиляди лева и да получите всичко, за което плащате. Можете обаче и да платите 600 лева за телевизор с име примерно Sany и никога да не разберете защо половината му функции не работят. На пазара има много евтини азиатски имитации на висок клас апарати. Те видимо много се доближават до оригиналите и изкушават собствениците на всеки салон за красота да си спестят големите разходи. Оригиналните апарати са лесно разпознаваеми. Произведени са най-често в САЩ или Европа и притежават всички европейски и американски сертификати за безопасност – FDA, CA и т.н. Обикновено струват колкото Mercedes S класа.

Винаги питайте за това с кой апарат работят в даден салон за красота и проверявайте неговата репутация. Има много сайтове с ревюта в интернет, където може да научите какво да очаквате. Ние избрахме медицински александритен лазер и апарат за намаляване на обиколките и премахване на целулита на американската марка Syneron Candela. Апаратът ни за криолиполиза е на испанската компания за медицински апарати Cocoon, а терапията ни за лице Hydrafacial MD – на американската Edge System. Всеки един от тях притежава всички сертификати за безопасност, проведени са десетки клинични изследвания и милиони процедури с безотказен резултат. Причината да са редки у нас е, че са огромна инвестиция, която за пазара в България все още е рискована.

2. Терапевтите

Отдавна отмина ерата на самоуките квартални козметици. Козметологията и медицинската козметика в наше време не са занаят, а наука. Не само технологиите напредват, но и знанията и уменията на специалистите, които работят с тях. Все повече и в България навлиза световната тенденция козметиците в безопасния салон за красота да имат медицинско образование.

безопасният и надежден салон за красота София ви осигурява само при наличие на висококвалифицирани медицински експерти

За нас беше изключително важно да подберем медицински лица, защото знаем, че ефектът на всяка процедура зависи от провеждането ѝ. Често даваме примера, че успехът от лазерна епилация и с най-добрия лазер зависи най-вече от правилната преценка на фототипа на клиента. Това е така, защото спрямо него се решават и параметрите, на които да работи апаратът. Друг прост пример може да бъде всяко почистване на лице. Ако терапевтът не може да прецени какви са проблемите на вашата кожа, как би могъл да предложи решение?!

Винаги питайте каква е квалификацията на човека, в чиито ръце поверявате не само външния си вид, но и здравето си.

3. Стандарти за хигиена и безопасност във всеки салон за красота

Първото, по което може да прецените дали се намирате в безопасен и висококачествен салон за красота, е т.нар. информирано съгласие. Ако не ви дадат да го подпишете, трябва поне да получите подробна информация за предстоящата процедура. Забележете дали ви разказват за съставките на козметиката, за метода на процедурата и дали ви питат за заболявания и алергии. Ако не ви предупредят за противопоказания (нека не се залъгваме: няма терапии, които нямат абсолютно никакви противопоказания), попитайте за тях. Така ще сте сигурни, че можете спокойно да се подложите на процедурата. И най-обикновеното почистване на лице не е подходящо при определени хормонални терапии. Антицелулитният масаж например може сериозно да навреди при разширени вени. Загряващите процедури са опасни при високо кръвно. Не се доверявайте на твърдението „Няма страшно!”.

В безопасния салон за красота в София и страната всяка козметична процедура включва използване на еднократни или многократни консумативи. Това, за което трябва да следите, е дали отварят еднократните пред вас и дали ги изхвърлят след употреба. Също и дали почистватза всеки салон за красота в София и страната високите стандарти за хигиена и безопасност за задължителни многократните професионално. Всеки компромис в това отношение носи опасност от инфекции и зараза с чужди заболявания.

Ние често имаме посетители, които остават изненадани, когато за първи път научат, че дюзите на Hydrafacial се използват само веднъж. (През тях минават всички отпадъчни вещества от порите на кожата, както и епителни клетки и бактерии). Други не знаят, че предпазните криомембрани на CoolTech трябва да бъдат отворени пред очите им и изхвърлени след процедурата. (Повторната им употреба води до риск от сериозно студово изгаряне на кожата.) Трети пък се изненадват, че ги предупреждаваме да използват слънцезащитен фактор преди и след всяка терапия на лице.

Тъй като обаче при нас работят медицински лица, компромисът със здравето и безопасността е недопустим. Те са се учили първо да не вредят, а чак след това да помагат.

4. Цената

За да обясним защо цената може да е фактор, по който да познаете дали вашият салон за красота ви предлага качествена услуга, ще трябва или да ви запознаем с принципите за ценообразуване или да ви дадем някой добър пример. Ако в магазина видите замразени ягоди за 50 лв. килограма, по-вероятно е веднага да се алармирате, че това е измама. Ако обаче ги продават за 50 стотинки, това също ще събуди подозрение, например че им е изтекъл срокът на годност.

С козметичните процедури е за съжаление по-трудно: постоянно излизат нови и никога не знаеш коя с коя да сравниш. Можем да ви посъветваме няколко неща. Проверете дали постоянно всичко е на промоция в онзи салон за красота в София или страната, който обмисляте да посетите. В случай че е така, вероятно цените са изкуствено завишени и реалните всъщност са промоционалните. Ако цената ви се стори много висока спрямо останалите на пазара, уверете се в няколко съществени неща. При това положение апаратът/процедурата трябва да са наистина висок клас и да се отличават с качество, ефикасност и новаторство.

при търсене на надежден салон за красота София предлага точния отговор с Body AestheticsНе се колебайте да задавате всичките си въпроси, тъй като компетентният отговор е добър знак. Ние често получаваме питания относно нашите лазерна епилация цени – например защо предлагаме пакетни цени за едва 6 процедури. Отговорът е един. При нашия лазер обикновено само с толкова посещения унищожаваме окосмяването в третираната зона за около 15 години, затова не се налага да са повече.

Внимателно четете условията на промоциите и вижте дали наистина ви излиза по-изгодно. Според нас например 10 процедури по 20 лева не са по-евтини от 6 за 200 лева. Напротив – ще ви отнемат повече време и усилия, а всички добре знаем, че времето струва пари.

5. Отзивите като критерий за безопасния салон за красота

Най-лесният начин да разберете дали предлаганото съотношение цена/качество изпълнява изискванията ви е да обърнете внимание на оставените ревюта и препоръки.

Факт е, че в днешно време всеки може да напише каквото си иска в социалните медии. Вярно е и че имаследете отзивите за избрания салон в социалните и традиционните медии много фалшиви профили. Те са създадени или за да може някой сам да се нахвали, или от конкуренцията – за да оплюе съперничещия салон за красота. Някои от фалшивите профили във Фейсбук може да разпознаете по броя приятели, дали имат скорошни постове, дали са активни. А реалните коментари се разпознават още по-лесно – те звучат искрено и имат свой почерк. Винаги можете да зададете въпрос на човека, чието ревю ви е станало интересно. Все повече сайтове намират начини да ограничат фалшивите коментари и системите за оценяване са все по-надеждни.

Ние например решихме да публикуваме в Инстаграм видеоанкети с нашите посетители – във видеото не можем да ви измамим. Това е отличен критерий за качество за всеки салон за красота в София и страната.

6. Вашето собствено усещане

Тук вече сме безсилни да ви дадем добър съвет. Понякога интуитивно се спираме на някоя услуга или стока, която сме разпознали като своя само с душата си. Може да е заради една снимка, заради визията на сайта, заради адреса или заради името. Тук фактор е единствено собственият вкус и светоусещане.

Това, с което опитваме да помогнем на интересуващите се от нашите услуги, са безплатните ни консултации за всяка предлагана процедура. Те не ви обвързват с покупка, само ви дават възможност да се запознаете с нас и да зададете въпросите си. Също и да ни разкажете за притесненията си и сами да прецените (или усетите) дали сме вашето място.

За финал – защо сме доверен салон за красота за София

ето защо Body Aesthetics е доверен салон за цяла СофияНие от Body Aesthetics решихме да отделим много време и ресурси в проучвания, когато започнахме да развиваме идеята си за лазер център. Причината бе желанието ни да създадем  напълно безопасен салон за красота с високотехнологични и ефикасни апаратни терапии, достъпни за всекиго. Искахме единствено и само най-доброто – това, което бихме търсили и за самите себе си. Оттогава досега всеки ден полагаме огромни усилия да отговаряме на нуждите на всеки свой посетител. Удовлетворението си черпим от това да оправдаем вашия избор и добрите отзиви за нас.