Имате ли усещането, че неусетно се е извъртял още един годишен цикъл? Върнахме часовника назад. Пуснаха парното. Сменяме гумите на колите, че наближават снежните прогнози. Вадим топлите дрехи от гардероба и казваме довиждане на банските и късите ръкави. Довиждане, до догодина.

 

В главите на много от нас тече и една тиха равносметка. Може би не толкова строга и интензивна, колкото новогодишната, но все пак равносметка. Сега започваме да прекарваме повече време вкъщи и на работа и по-малко да излизаме, по-малко да се движим, по-малко да пътуваме и да оставяме за неясното бъдеще откриването на непознати места и непознати страни в самите нас. И ако новогодишната равносметка е свързана по-скоро с повишението, което не получихме, или ремонта, който и тази година не направихме, или компромисите с ближните, които не допуснахме, то тази късно-есенна равносметка е по-скоро свързана с удоволствията, които пропуснахме.

 

Ние в Боди Естетикс не можем да ви помогнем с повечето от изброените по-горе неща. Но се надяваме, че можем да ви помогнем със самочувствието, което е необходимо, за да бъдем по-смели, по-щедри и по-уверени в собствената си ценност. И със сигурност можем да помогнем с грижата за тялото.

 

Само че за да имаме този „Уау!“ ефект следващото лято, трябва да започнем от сега. Както отсега започваме да мечтаем за красиви плажове, вкусна храна и приятна компания, така и отсега трябва да започнем да подготвяме тази версия на себе си, която си представяме.

 

Защото винаги в тези свои представи сме по-слаби, по-красиви, по-млади, по-щастливи и по-уверени. Нека веднага кажем, че нито едно от изброените горе неща не е задължително, освен последното. Но за много от нас нещата са свързани. А понякога, за да се почувстваме добре в кожата си е нужно съвсем малко.

 

Но нека опишем и една много неприятна каскада от тревоги, която често и абсолютно ненужно си причиняваме. Не получих това, което искам това лято. А времето за почивка и удоволствия вече отмина. Ще компенсирам с вредни навици, които носят бърза и кратка наслада. Ще мисля за здравето и външния си вид напролет. Напролет ще се ядосвам защо не започнах по-рано. Пак ще компенсирам с вредни навици, за да се разсея. Ще прекарам лятото в емоционалната дупка, която сам съм си изкопал.

Твърдим го, защото го знаем по самите себе си.

Отнема ужасно много воля да изградиш добър навик. Да намериш сили да се погрижиш за себе си. Но най-трудното е да започнеш. Независимо дали става дума за това да започнеш да се храниш по-здравословно. Да намалиш цигарите, алкохола. Да започнеш да спортуваш, да се движиш, да танцуваш, да изпиташ удоволствие от всички тези неща, които тялото може. Доказано е, че отнема само 45 дни да си създадем полезен навик, но важното е да не прекъснем на 35-я ден.

 

Ние имем списък с предложения към вас – малките неща, с които можете да започнете, за да се самоубедите, че е лесно и да се почувствате по-добре:

– сутрешна рутина с пиене на чаша хладка вода с лимон
– ранна вечеря – до 19:00 часа най-късно
– опитайте да комбинирате правилно храните при всяко ядене
– откажете се от бялата захар, бялото брашно, белият ориз и намерете вкусни за вас техни заместители
– откажете се от бързи закуски в опаковки (вафли, кексчета, брускети и т.н.) и си ги позволявайте само веднъж седмично, можете да ги заместите с любим плод, сурови ядки или зеленчук
– създайте си цялостен режим – кога ставате, кога се храните, кога спортувате и кога си лягате
– заместете 30 минути във Фейсбук с 30 минути лека домашна гимнастика

Всеки полезен навик става приятен с времето, но изисква повече услия в началото. Търпението и планирането са в основата на постигането на добрата форма.

Много от процедурите, които ние предлагаме, например, също изискват време за оптимален ефект. Много рядко и само в определени случаи предлагаме бързи решения.

За да може да имаме гладка кожа и перманентно обезкосмяване са необходими между 5-8 процедури, най-често 6. Те се извършват през определен период от време, за да обхванат всички косъмчета във фазите им на растеж. За лице това е през около 30 дни. Но за крака, например, ни трябват 60-90 дни между процедурите. Сами можете да изчислите кога трябва да започнете, за да постигнете желания ефект. За да сме стигнали поне 4-тата процедура (когато ефектът вече е доста близо до търсения), ни трябват поне 8-9 месеца.

 

Същото важи и за процедурите по оформяне на тялото. Максималният ефект от криолиполизата с CoolTech се постига на втория месец. Въпреки че резултатът може да бъде видим още след втората седмица, тялото продължава да изхвърля ненужните мастни клетки в по-дълъг период. Така или иначе ние не извършваме следваща процедура преди да са минали минимум 6 седмици, за да дадем време на организма по естествен начин да се освободи от мастните клетки. Противното ни се струва безотговорно.

 

Ефектът от VelaShape III е мигновен, сваляме сантиметри и кожата ни се чувства по-гладка и стегната. Но за да има дълготраен ефект препоръчваме курс от поне 3 процедури, което също отнема време.

 

Ако използваме тези процедури да ни мотивират да започнем и с други позитивни стъпки в живота си, можем да постигнем много. И тогава идиличната лятна картина остава някъде назад. Защото най-важно е да се чувстваме добре всеки ден и във всеки сезон. И то реално, а не в представите си.

Ние от Body Aesthetics познаваме проблемите, които се опитваме да решим. И знаем, че скъпи апарати, добри терапевти и процедури не са достатъчни. Промяната започва с решението за първата стъпка в правилната посока.