При лазерна епилация резултати може да има най-различни според мястото и апарата, но едно е сигурно. Тя е най-ефикасният и дълготраен метод за премахване на нежеланото окосмяване – в лазер център Body Aesthetics например можем да отстраним 89% от косъмчетата в зоната за период от 15 години. Процедурата освен това е несравнимо по-безболезнена от всички други методи, а на всичко отгоре може и да ни излезе по-евтино. С една-единствена уговорка: когато се извършва по правилния начин. Затова и правилното планиране е толкова важно.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛАЗЕРНОТО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ

В медицината лазерните технологии се разработват активно още от 1990-те години. Отнема обаче много време, докато минат всички необходими тестове и проучвания, за да имаме днес доказани безопасност и резултати. Лазер всъщност е съкращение от английското Light Amplification by Simulated Emission of Radiation (LASER). Т.е. свръхусилена и свръхнасочена светлинна енергия. При процедурите за обезкосмяване импулсът на лазера се привлича от меланина (пигмента) в косъма и достига до корена. Там светлината се превръща в топлина и унищожава луковицата.

Като тип лазер за епилация делението е на диодни, александритни и ND:Yag. Зависи от дължината на вълната, на която работят.

ЕТАПИТЕ НА ПЛАНИРАНЕ ЗА ОПТИМАЛНИ ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ РЕЗУЛТАТИ

Факторите за успешна лазерна епилация са няколко. На първо място, преди пристъпването към процедурата трябва да сте отлично осведомени. Да прегледате информацията за всеки възможен апарат, за да видите плюсовете и минусите му.

Втората стъпка е, след като сте избрали точния апарат за лазерна епилация, да разберете кои лазер центрове го имат. Щом узнаете това, следва да проверите дали в тях разполагат с нужните експертни медицински екипи. Това е от жизненоважно значение, тъй като колкото са по-сложни апаратите, толкова по-голяма експертност се изисква. В противен случай рискувате здравето на кожата си и вместо разкрасяване бихте си докарали нежелани проблеми.

Третият фактор, след като сте избрали точния център, екип и апарат за лазерна епилация, е да планирате добре времето си. Трябва да проявите максимална дисциплина тук. Задължително е да направите така, че да спазвате всички изисквания за оптимални лазерна епилация резултати. Ако приоритизирате процедурите пред тена и излагането на слънце само за една година, ще си осигурите гладка кожа и безгрижие за следващите най-малко 15. Заслужава си, нали?

ИЗБОР НА ТОЧНИЯ АПАРАТ ЗА ОПТИМАЛНИ ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ РЕЗУЛТАТИ

Както споменахме, първо задължително се поинтересувайте какъв тип апарат за лазерна епилация е най-добрият, преди да изберете процедура. Свръхдетайлно и експертно разглеждаме този въпрос ТУК, така че може да се възползвате от информацията. Сега само ще ви уверим в едно. След дълго и задълбочено проучване на Топ 3 апаратите в световен план плюс подлагане на процедури от самите нас се спряхме на Gentle Lase Pro. Той е абсолютният всепризнат лидер и златен стандарт.

Защо точно Gentle Lase Pro

Защото това е тежката артилерия в медицинските лазери за обезкосмяване, продукт на реномираната компания от САЩ Syneron Candela. Първото нещо, което решихме преди отварянето на нашия център, бе това, че ще инвестираме само в най-новите технологии. А Gentle Lase Pro е на първа линия в high-tech авангарда – александритен лазер №1 на планетата и съответно в най-високия ценови клас. В световната ранглиста след нашия лазер се нареждат малко по-старите системи на Cynosure и EpiTouch Plus.

Освен това разполага с всички сертификати за безопасност, включително одобрение от FDA – държавната агенция за храните и лекарствата на САЩ. Gentle Lase Pro е напълно автоматизиран, като дори сигнализира (или направо блокира), за да предпазва от грешка по невнимание.

Неговата специфична дължина на вълната – 755 nm, се абсорбира най-добре от меланина. И по-важното – той е единственият ефикасен както за тъмни и дебели, така и за светли и тънки косми. За сравнение, диодният например работи само при тъмни косми. В световен мащаб александритните лазери са широко разпространени, но в България са рядкост. Причината е, че този тип лазер за епилация е скъп и малко центрове се решават на такава инвестиция. За нас в Body Aesthetics обаче водещият принцип винаги е бил качеството, така че избрахме именно Gentle Lase Pro.

Как Gentle Lase Pro постига тези забележителни лазерна епилация резултати

Това е най-бързият лазер в световен план и не само по отношение на продължителността на процедурите. Gentle Lase Pro като александритен лазер работи на принципа фототоплообмен. Т.е. светлината на лазера прониква чрез меланина в косъма и се превръща в топлинна енергия, която унищожава фоликула му.

Светлите и тънки косми обаче съдържат много по-малко количество меланин. Поради това, за да имаме желаните лазерна епилация резултати, светлината трябва много бързо да се проводи до корена и да се трансформира, преди тънкият косъм да я отдаде. Gentle Lase Pro e единственият достатъчно бърз лазер за целта, а е и също толкова успешен и при тъмно окосмяване. Той може да се ползва и с по-голям диаметър на лъчевия спот. Така повече лъчи проникват през по-голяма площ и се пречупват по специфичен начин. По този начин получаваме изключително положителен ефект и при много дълбоко разположени косми.

Бонус са страничните ефекти при третиране с лазер за епилация Gentle Lase Pro. Това са трайното отстраняване на подкожни косми и подмладяване на цялостния вид на кожата, която става по-гладка. Всъщност именно това е и тайната на невероятната кожа на много холивудски звезди.

ИЗБОР НА ЕКИП С ВИСОКА ЕКСПЕРТИЗА ЗА ТОП ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ РЕЗУЛТАТИ

Наличието на толкова високотехнологичен апарат за лазерна епилация обаче води със себе си и проблем. Сега, когато избирате своя център за процедурата, трябва да намерите и експертен екип, който да може да борави с апаратурата. Също и да може да определи най-ефикасните параметри, с които да работи, и да ги променя за всяка процедура при нужда. Т.е. всичко нужно, за да постигне оптималните лазерна епилация резултати конкретно за вас. Както и най-новият самолет има специално подготвен пилот, така и най-модерната медицинска техника се управлява от адекватен за задачата специалист.

Затова, след като взе най-мощния, бърз и ефикасен апарат за лазерна епилация в света, Body Aesthetics се погрижи да събере и съответстващия екип. Подбрахме най-добрите терапевти с медицинско образование и високи квалификации. Изпратихме ги и на необходимите обучения, за да познават апаратурата до последния детайл. Всичко това е единствената гаранция, че ще предоставим услугата висококачествено, безопасно и ефективно. По този начин подсигуряваме мечтаните лазерна епилация резултати: само 6 процедури оставят кожата ви гладка за повече от 15 години.

Специалистът, който работи с апарата, трябва да може да прецени вашия фототип, кожа, окосмяване. Също и да провери за бенки или друга специфика на кожата, както и да обясни всичко на достъпен език. Защото в крайна сметка, освен ефикасно решение за нашите нужди, козметичната процедура трябва да бъде и приятно изживяване. Редно е да се чувствате напълно спокойни, че сте се доверили на точния център за лазерно обезкосмяване.

ПЛАНИРАНЕ НА ПРОЦЕДУРИТЕ ЗА МАКСИМАЛЕН И ИСТИНСКИ ЕФЕКТ

Третият съществен фактор за оптимални лазерна епилация резултати са броят процедури и интервалът, през който се правят. Ние препоръчваме 6 процедури на зона, защото само тогава изпълняваме дадената ни от производителя на Gentle Lase Pro гаранция. Друг важен фактор е периодът между две процедури. Истината е, че космите растат за различно време в различните зони на тялото. На краката това може да бъде между 60-90 дни, а на лицето – между 30-40 дни. Ето защо е много погрешно да се планират посещенията грубо „по веднъж на месец“. Правилното действие в грешния момент пак си остава грешно действие.

Затова и трябва да сте много дисциплинирани в планирането и осъществяването на своите процедури. Две седмици преди и две седмици след процедура трябва да забравите за слънчеви бани и солариуми. Поне три седмици преди нея не бива да премахвате космите в зоната с кола маска или други методи за отскубване. Има още неотменими закони, които трябва да спазвате, така че ги прочетете в страницата ни за лазерна епилация. Засега само ще кажем, че трябва да сте 100% отдадени на терапията, за да постигнем заедно максималния ефект.

ЗА ФИНАЛ

След като научихте всичко за това как да планирате и постигнете оптимални лазерна епилация резултати, остава само едно. Влезте в уебстраницата за лазерна епилация на Body Aesthetics и вижте всичко останало, което ви интересува. Там ще откриете също нашите цени за съответните зони за жени и мъже, а ще видите и нашите промо оферти. Гладката, чиста и подмладена кожа е само на няколко клика от вас.