Знаем, че в началото на всичко ново си даваме трудни за изпълнение обещания и след това често се чувстваме зле, защото не сме успели да се справим. Затова днес искаме да ви предложим лесен за изпълнение план, който да ви накара да се радвате от това, че сте се погрижили за себе си и другите. И поменете – без гръмки новогодишни обещания!

 

1. ОТВОРЕТЕ ГАРДЕРОБА СИ

Извадете всяка дреха, която не сте обличали повече от година, премахнете всичко с лекета и дупки, които няма да изчистите или зашиете. Съберете всички ненужни аксесоари, които пазите от сантименталност. Дарете ги на хора, за които това ще са съкровища, ще ги топлят и ще им служат много повече отколкото на вас самите. А ето и една идея от нас къде можете да ги занесете и да получите веднага истинска благодарност – https://www.facebook.com/CRWBG

2. ОТВОРЕТЕ ХЛАДИЛНИКА СИ

Премахнете всички изкушения, на които със сигурност сте се насладили по празниците до втръсване. Всичко със захар, бяло брашно, газирани напитки и мазни храни. Опаковайте ги грижливо и ги свалете до контейнерите за боклук – някой много ще се зарадва на тези лакомства, които в момента само предизвикват чувството ви за вина. Заместете ги с плодове и зеленчуци и направете 2 разтоварващи дни, в които пиете само вода и хапвате на корем само сурови плодове и зеленчуци. Тялото ви ще ви се отблагодари!

3. ЛЕГНЕТЕ СИ В 22:00 часа

Пъхнете се под завивките рано-рано само с книга в ръка, оставете телефона и компютъра в другата стая. Спете до насита! Нищо не ни кара да се чувстваме така добре, както почивката без електронни стимулации.

4. ОБАДЕТЕ СЕ НА ПРИЯТЕЛ

Направете някое дълго отлагано обаждане, за което все не остава време или не сте в подходящото настроение. Отметнете тази „задача“ и отделете време да се порадвате, че сте я свършили. Ще ви стане много по-леко и спокойно.

5. ОТДЕЛЕТЕ ВРЕМЕ И ПАРИ ЗА ГЛЕЗОТИЯ

Какво наистина искате? Нещо важно, специално, което желаете в живота си, което ще направи деня ви по-лесен или просто по-приятен? Но си е чиста глезотия! Вземете си го и опитайте да не се тревожите, че е можело нещо по-полезно да направите с отделените средства или време. Когато си отказваме желания, си създаваме чувство за липси, които не можем да компенсираме с по-евтини или бързи заместители и накрая харчим повече пари и време за неща, които не са съвсем това, което желаем. Превърнете го в принцип – купувайте само нужни или желани предмети и услуги. Удовлетворението е в пъти по-голямо.

 

Ние от Body Aesthetics знаем, че понякога имаме нужда да направим малки стъпки, за да се почувстваме наистина добре. Знаем го от клиентите си, които с всяка процедура и малка промяна, добиват повече самочувствие, повече енергия. Затова смело ви съветваме – вървете с малки крачки към големите цели!