Що е криолиполиза и  колко сантиметра можем да свалим с тази процедура?

Криолиполизата е най-трудната за обяснение процедура, която предлагаме в Body Aesthetics и може би най-непознатата за повечето хора, които ни посещават. Затова днес се захванахме с една нелека задача – да разкажем чрез опита си и впечатленията на клиенти какво всъщност представлява тази терапия и защо ние избрахме да ви я предлагаме.

Нашата концепция е да не променяме клиентите си, а да им помагаме да стимулират телата си да се справят с малки проблеми с външния вид, които имат огромно значение за самочувствието им и за начина, по който общуват. Затова при нас има само неинвазивни процедури – такива, които не нарушават целостта на кожата и нямат възстановителен период. Основното условие е да са 100% ефективни при изпълнени условия за тяхното провеждане.

Затова когато избора на апарати за оформяне на тялото не беше лесен, извършихме множество проучвания и тестове в Европа, докато изберем CoolTech . Тя е алтернативата на липосукцията, която в огромна част от случаите дава същия резултат, но без да има неприятните последствия – болки, отпусната кожа, тежък и дълъг възстановителен период. Разликата е, че криолиполизата не се прилага при хора с наднормено тегло, а само при такива, които имат проблемни зони в тялото – упорити паласки, неподлежащи на диети и тренировки „къдрави“ вътрешни бедра или изпъкнали бричове, следродилни коремни натрупвания, наследствени гръбни перки (които всеки сутиен прави да изпъкват още повече), двойна брадичка.

 

При процедурата се поставят единия или двата апликатора на машината върху зоната, която искаме да намалим. Тези апликатори са вдлъбнати и засмукват мастната тъкан. От засмукването тя се обезкървява и обезболява. За няколко минути апликаторите замразяват засмуканата част до -8 градуса. В началото се усеща защипването и издърпването на тъканта, както и самото охлаждане, но на -8 градуса всички дискомфортни усещания изчезват и зоната остава безчувствена. 70 минути клиентът лежи неподвижно, а студът унищожава мастните клетки. При тази температура се стига до апоптоза на около 20-30% от мастните клетки в зоната и те умират. При свалянето на апликаторите се усеща парене и навлизане на кръвта в зоната – усеща се както когато измием премръзналите си ръце с топла вода. Не е много приятно, но масажът на терапевта помага значително, а и всичко отшумява за около 5-10 минути. След това зоната може да остане известно време безчувствена или да се усеща като натъртена заради вакуума. Но и това отшумява. В следващите 2 до 3 месеца организма бавно, но сигурно изхвърля унищожените мастни клетки по естествен път чрез отделителната система и лимфата – така както се изхвърлят токсини или мастни киселини при отслабване. Това дава време на кожата да произведе еластин и колаген и да не увисне, както при липосукцията, при която в рамките на часове губим сантиметрите, които след криолиполиза изчезват за няколко седмици. Наблюдава се намаляване на обиколките и целулита, ако в зоната има такъв. Процедурата може да се повтори след 2 месеца в същата зона, в случай, че има нужда.

 

Най-големият плюс на криолиполизата е, че унищожените мастни клетки никога повече няма да се върнат в зоната. Ето малко известните факти, които обуславят това:

 • Човешкият организъм произвежда мастни клетки само до ранна тийнейджърска възраст и след това е неспособен на това, освен ако не възникнат аномалии.
 • Когато пазим диета или спортуваме, ние не топим мастни клетки, това е невъзможно и е мит. Мастните клетки умират само под влияние на ниски температури или ултразвук.
 • Когато отслабваме ние само изпразваме съдържанието на мастните клетки и те се свиват, докато не започнем отново да похапваме и да ги пълним и разширяваме.
 • Ако напълнеем след криолиполиза, ще се разширят повече останалите в зоната мастни клетки, но няма да се появят нови.

 

И сега идва може би най-вълнуващият въпрос (освен колко струва процедурата – това може да видите в нашия ценоразпис ТУК) – колко ще отслабна след една процедура? Ето някои факти от нашия опит и познания:

 • От криолиполиза не се отслабва цялостно, не се свалят килограми, а сантиметри от обиколката на зоната, върху която работим, а това променя целия вид на тялото ви.
 • Няма нужда да правите допълнителни усилия или диети, за да действа процедурата, задължително условие е само да не напълнявате.
 • Ако сте в специфична възраст на хормонални промени или имате много забавен метаболизъм, е възможно да видите крайните резултати след около 3 месеца.
 • Ето няколко примера в сантиметри, измерени 2 месеца след последна процедура:

 

Мъж на 32 години, 100 килограма, след 1 процедура свали 5 сантиметра от паласки.
Жена на 56 години, 64 килограма,  след 2 процедури свали 4,5 сантиметра от корем.
Жена на 29 години, 56 килограма, след 1 процедура свали по 3 сантиметра от всеки от бричовете си.
Жена на 58 години, 62 килограма, след 2 процедури (1 на вътрешни бедра и 1 на брич) + диета по нейно желание, свали 4 килограма и по 6,5 сантиметра от всяко бедро.

 

 

А ето тук ще споделим написаното от две дами, чието мнение е професионално и изключително ценно за нас и нашата работа.

“Основната специфика на криолиполизата е, че тя е най-подходяща за зони, които не се влияят толкова добре от диети и тренировки, като паласки, бричове, колене и подобни. Зоните, които често остават некрасиви, дори и когато всичко останало си замине. А другият голям плюс е, че те никога повече не се завръщат! Затова и преди 2 месеца, аз реших да кажа “сбогом” на мазнините в една проблемна за мен зона. В моя случай – паласки, които нося със себе си от години и дори и най-строгите режими на хранене и тренировки в миналото не успяха да се преборят с тях. […]Aз реших да НЕ променям нищо друго в режима си. Така че, за последните 2 месеца или веднага след процедурата по замразяване, аз лично:
– НЕ минах на диетичен режим на хранене и продължих да се храня както досега;
– спрях тренировките (периода съвпадна с местене на офис и апартамент, така че и без това нямах кой знае какво време за тях);
– за сметка на това, започнах да ходя повече пеша, като дните ми с над 10 000 крачки на ден бяха повече от тези, в които съм по-обездвижена;
– не съм се подлагала на никакви други процедури, като отслабващи масажи и т.н.;
– и продължих да си приемам добавките – ONE, Daily & ZEN.

Затова и смея да твърдя, че дължа постигнатото само и единствено на криолиполизата, и аз съм искрено впечатлена. Защото моите резултати надминаха и най-сериозните ми очаквания!

 Резултати: за период от 2 месеца и само след 1 крио процедура в съответната зона, аз съм:
– с цели 4-5 см по-слаба в зона 1 на измерване;
– с 3-4 см в зона 2 на измерване (след крио процедура винаги се измерва на 2-3 места, с няколко сантиметра разлика едно от друго);
– зоната ми е ВИДИМО намаляла, наистина, не мога дори да опиша колко по-добре изглеждам в тясна рокля по тялото :)))
– силуетът ми определено изглежда доста по-красиво и талията по-отчетлива от преди;
– а като килограми съм свалила само 1 кг, което е напълно нормално предвид факта, че не си промених храненето.

Прочетете цялата статия на Надя Петрова ТУК.

Надя Петрова се е обучавала в Канадското училище по натурално хранене (CSNN) за нутриционист, тя е член на Европейската асоциация за клинични нутриционисти, посещава всяка година най-големият конгрес в Европа по клинично хранене, за да може осъвременената информация, която споделят лекарите и нутриционистите в Европа, САЩ и Канада да стигне до повече хора в България. Автор е на книгите “Daily Raw”, “14 дни детокс”, “В търсене на истината за храната и здравето” и „Ева и ефектът на пеперудата“. Има собствена рубрика в БНТ.

 

 

„И на двете снимки (преди и след) съм 54 кг. Обиколката е намаляла с 4 см – от 56,5 на 52,5 см. Такава обиколка на бедрото през живота си не съм имала, освен когато съм се готвила за състезание, но тогава съм била и силно обезводнена. Само този, който има бричове, може да разбере как се чувствам в момента БЕЗ тях. Дрехите, стойката, силуетът – всичко изглежда по коренно различен начин! Краката ми изглеждат една идея по-дълги в момента! Формата на седалището даже се промени – по-изпъкнало и кръгло е в момента. Искрено съм щастлива от тази трансформация и това много се усеща в самочувствието ми. Цял живот ще споменавам с добро специалистите от Body Aesthetics. Благодаря ви!
Криолиполизата е абсолютен аналог на липосукцията, само че процедурата в случая е НЕинванзивна и липсват негативните ефекти от възстановителния процес, обвързани с отоци, носене на стягащо бельо, невъзможност да се тренира. При криолиполизата ефектът настъпва бавно и кожата има време да се свие за този период. През цялото време тренирах и не усещах каквито и да е негативни ефекти, нито болки.“

Прочетете цялата статия на Марина Декова ТУК.

Марина Декова е персонален треньор в BodyConstructor, Състезател по Културизъм, занимава се с Функционални тренировки, Натуропатия и рехабилитация през последните няколко години. Марина е сертифицирана към „Фитнес Академия България“ и „N.A.F.A“. Тя е горещ почитател на натуралните методи, които според нея са най-здравословният и ефективен способ за постигането на солидни дългосрочни цели при жени и мъже.

 

 

Процедурата има някои противопоказания, за които ще ви предупредим и разпитаме подробно преди да пристъпим към извършване – студова алергия, скорошни операции, раждане или цезарово сечение, разширени вени в зоната на третиране, например са част от тях. Затова е много важно внимателно да подберете мястото и специалистите, които да извършат процедурата.

Защо при нас криолиполизата е с такъв успех и какво правим различно?

 • Получавате безплатна консултация, по време на която извършваме множество измервания, тестове, преглед на зоната и нашите медицински лица определят точно как да бъдат поставени апликаторите, за да имате максимален и красив ефект. Тази експертна преценка е от огромна важност и не бива да се доверявате на неопитни или неквалифицирани лица, защото резултатът може да е нежелан (вдлъбнатини, резки граници на зоните, изгаряне и т.н.).
 • Използваме само оригиналните консумативи на Cocoon Medical и ви предоставяме сертификат за това. Тези консумативи са голямата част от цената на процедурата, те са за еднократна употреба и е важно да виждате как се отварят пред вас и се изхвърлят след това, а не получавате вече използвани такива, които правят цената към клиента, по-ниска, но носят сериозен риск. Повторно използвани криолистове могат не само да компрометират резултатите ви, но и да доведат до студови изгаряния, синини, подутини, образуване на мастни топчета и други неприятни ефекти.
 • Апаратът ни е медицински и е сертифициран за безопасна употреба в Европа и САЩ, в Body Aesthetics с него работят само медицински лица, обучени и сертифицирани от производителя на CoolTech и неговия официален дистрибутор.
 • Правим измервания и снимки по ваше желание, които показват нагледно резултатите ви.
 • Проследяваме резултатите ви през интервали от време и ги анализираме, за да предложим решения, които да ви дадат ефекта, който желаете.
 • Напомняме за всяка процедура и сме ежедневно на разположение за всякакви въпроси от ваша страна.

 

Ние от Лазерен център Body Aesthetics избрахме криолиполизата с CoolTech, защото се убедихме, че тя безусловно изпълнява нашите цели – ефективност и максимална близост до естествените процеси, които протичат в организма. Затова смело ви я предлагаме и заедно с вас се радваме на красивите промени!