За да сте гладки за цял живот, е изключително важно как се прави лазерната епилация. Точната рецепта е: квалифицирани медицински лица плюс висококачествена, сертифицирана апаратура. Затова и първото нещо, което решихме за нашия лазер център, е да инвестираме в най-новите технологии. Направихме задълбочено проучване на клиничните резултати, показвани от апаратите за лазерна епилация в световната Топ 3 класация. Освен всичко това, самите ние се подложихме на процедури с всеки един от тях.

Така избрахме да инвестираме голяма сума в GentleLase Pro. Това е единственият апарат, който доказано носи близо 90% обезкосмяване до живот. Ето и повече детайли, доказващи правотата на нашия избор.

Защо лазерната епилация с GentleLase Pro ще ви направи гладки за цял живот

GentleLase Pro е най-бързият лазер в света. Това се отнася не само до продължителността на процедурите, а особено до ефикасността му срещу най-светлите и тънки косми. Причината е, че Gentle Lase Pro е александритен лазер и работи на принципа фототоплообмен. Т.е. светлината на лазера прониква в косъма чрез меланина и се превръща в топлинна енергия, която унищожава фоликула му.

Светлите и тънки косми обаче съдържат много по-малко количество меланин. Затова светлината трябва мигновено да се проведе до корена на косъма и да се трансформира, за да имаме желания резултат. GentleLase Pro e единственият достатъчно бърз лазер за целта. Също толкова успешен е и с тъмно окосмяване. Той може да се ползва и с по-голям диаметър на лъчевия спот. Така повече лъчи проникват през по-голяма площ и се пречупват по специфичен начин. Това работи ефикасно и при много дълбоко разположени косми.

Бонус са страничните ефекти при лазерната епилация с GentleLase Pro. Те са елиминиране на подкожни косми и подмладяване на цялостния вид на кожата, която става по-гладка. Всъщност това е тайната на невероятно изглеждащата кожа на много холивудски и поп звезди.

Защо успехът на лазерната епилация е невъзможен без медицински образовани терапевти

Заехме се с намирането на терапевти с медицинско образование веднага щом се уверихме, че разполагаме със съвършения апарат, даващ резултати всеки път. Направихме го, защото това е единствената гаранция, че нашият лазер център ще предостави услугата качествено, безопасно и ефикасно. Знанията на нашите експерти за детайлите на процедурата са ключови за удовлетворението на нашите посетители.

Умението да се работи различно във всяка различна зона на обезкосмяване

Малко хора знаят например, че когато се прави лазерната епилация на цялото тяло, трябва да се има предвид, че в различните зони на обезкосмяване космите имат различна скорост на растеж. Не се доверявайте на салони, които ви викат винаги през 30 дни. Развитието на космите по тялото е съвсем различно от това на косата например. По тялото те растат до определен момент, след което опадат и на тяхно място излизат втора „порция”. В една зона никога не излизат всички косми по едно и също време.

Затова и епилацията трябва да се прави според времето на растеж и ние се съобразяваме с тази особеност. Например процедурите на лице се правят през 30-45 дни, на ръце, подмишници, интим – на 45-60 дни, а на крака – през 60-90 дни. При първите процедури се придържаме по-скоро към минималните срокове, а след 2-ра и 3-та – към максималните. Тогава сме сигурни, че космите са в анагенен етап от развитието си и процедурата ще бъде ефикасна. Често се случва след 3-та и 4-та процедура космите да започнат да израстват значително по-бавно. Тогава процедурите се правят, когато се забележи равномерен растеж на космите.

 

Бръсненето като главно условие за успеха на лазерната епилация

Съвършената апаратура и подготвените медицински терапевти обаче не са сами по себе си гаранция за успеха на лазерната епилация. Вашата роля също е първостепенна. За да можем да третираме окосмяване с лазер, космите трябва да бъдат гладко избръснати. Коламаската или другите методи на отскубване на косъма от корен не са подходящи. Причината е, че лазерната светлина трябва да стигне до корена на косъма, за да унищожи фоликула му. Ако космите се почистват по принцип с коламаска или епилатор, преди първата лазерна процедура трябва да се изчака минимум 3 седмици. Така ще може да израснат нови косъмчета, свързани с корен, за да е успешно третирането с лазер.

Нека успокоим тези, които се страхуват от загрубяване на космите при бръснене или от неприятно боцкане при допир. Нашият лазер има чувствителен ефект още след първата процедура и такива неприятни последствия не настъпват.

Специфики на лазерната епилация в Body Aesthetics

При първата процедура с лазер се изгарят косъмчетата, които са били в растеж и са на повърхността на кожата. При тези от тях, които са били в анагенен (т.е. активен) етап от развитието си, ще се наблюдава истинският ефект от лазерната епилация. Косъмчетата ще пробият, ще се наблюдава т.нар. лъжлив растеж, след което ще опадат. Това се случва най-рано 2 седмици след процедурата, като зависи от зоната на третиране. След това ще има период, в който няма да има окосмяване.

Малко преди да настъпи времето за следваща процедура, ще започнат да излизат отново косъмчета. Те обаче не са онези, които са вече третирани с лазера (веднъж унищожените никога повече няма да се появят), а следващата „порция” косми в тази област. За колко време се случва това и колко време минава между две процедури зависи от третираната област. Това е така, защото във всяка зона окосмяването расте с различна скорост.

За финал

С лазерната епилация ще сте гладки за цял живот, ако съчетаете съвършения апарат и най-подготвените терапевти. В лазер център Body Aesthetics това е събрано на едно място. С александритен лазер №1 в света GentleLase Pro и медицинските ни експертни екипи може да достигнете 89% обезкосмяване на третираните зони за дълги години напред. Затова се запишете още днес на детайлна безплатна консултация при нас. Вижте и изгодните ни лазерна епилация цени и промоции, за да намерите оптималната стойност на услугата. За нас е мисия да ви помогнем да откриете най-гладката версия на тялото си. И да ѝ се радвате дълготрайно.