Въпросът кога падат космите след лазерна епилация е един от най-важните за вземащите решение дали да се подложат на процедурата. Също и кога тази процедура ще ви направи гладки за цял живот. Затова и експертният екип на лазер център Body Aesthetics ще ви даде най-точния отговор в този текст.

За да имате оптимални резултати от лазерната епилация, е изключително важно как се прави тя. Точната рецепта е: квалифицирани медицински лица плюс висококачествена, сертифицирана апаратура. Ще ви покажем защо нашият екип и технологии ще ви донесат доказано близо 90% обезкосмяване до живот. Ще научите също кога падат космите след лазерна епилация с най-бързия лазер в света GentleLase Pro.

Кога падат космите след лазерна епилация в общите случаи

Това кога падат космите след лазерна епилация е най-лесният въпрос за нашия екип. Очаквайте в общите случаи да се случи след около 14 дни след процедура.

За да не останете разочаровани, не бива да очаквате косъмчетата да изчезнат веднага след напускането на лазер центъра. При лазерно обезкосмяване резултати има след всяка проведена процедура. Трябва обаче да се информирате добре, за да знаете кога да ги очаквате и какво точно ще се случи. В седмиците след всяко посещение ще започнете да усетщате видимата разлика. 

Ключово за резултата е процедурите да се извършват, когато космените фоликули са в анагенна фаза – фазата на растеж. Характерно за окосмяването по тялото (без космите на косата) е, че те растат до определена дължина и после опадат. Само около 20% от окосмяването може да бъде в анагенна фаза в един и същи момент. Причината е, че само толкова космени фоликули се кръвоснабдяват наведнъж. След като опадат едни 20%, изникват следващите 20%. 

За ефикасна лазерна епилация е необходимо космите да са поникнали и свързани с корена, защото меланинът в тях провежда лазерната светлина до фоликула. Там тя се превръща в силна топлина, която унищожава (изгаря) космения фоликул.

Ето защо само в анагенна фаза космите са податливи на въздействието на лазерите. Точно поради тази причина се налагат и повече на брой посещения в лазерния център, докато се постигне оптималният резултат. Затова 6 посещения в козметичния салон (не във всеки, но в качествените) трябва да доведат до трайно обезкосмяване на желаните зони.

Хронология на падането на космите след лазерна епилация

космите след лазерна епилация падат според апарата и екипа на лазерния центърНепосредствено след всяка процедура лазерна епилация в следващите няколко дни има т.нар. лъжлив растеж. При него косъмчетата достигат няколко милиметра дължина. Това се дължи на “избутването” на косъмчетата навън и предшества тяхното падане. Ако тези косъмчетата са неприятни и некомфортни, винаги можете да ги избръснете. Ако към 10-ия ден например пробвате да дръпнете косъмче с пинсета, ще видите, че то ще излезе без съпротивление. Това е в резултат на изгорения му от лазера космен фоликул.

След около две седмици космите, които са били в анагенна фаза по време на процедурата, ще опадат напълно сами. Кожата ги избутва. Тогава ще забележите чувствителна разлика в третираната зона, която ще стане чиста и гладка.

А кога отново ще поникнат космите след лазерна епилация

Космите след лазерна епилация ще поникнат изведнъж, а не постепенно, ако всичко се развива нормално. Те ще са по-малко на брой и доста по-тънки. Щом ги видите отново в третираната зона, обичайно е дошло времето за следващо посещение в лазерния център.

Те обаче не са онези, които са вече третирани с лазера. (Веднъж унищожените никога повече няма да се появят.) Сега виждате следващата „порция” косми в тази област. За колко време се случва това и колко време минава между две процедури, зависи от третираната област. Това е така, защото във всяка зона окосмяването расте с различна скорост.

Как да забързате падането на космите след лазерна епилация

Принципно препоръките на експертите са да оставите космите да паднат сами след лазерна епилация. Ако все пак искате да забързате този процес, може да го сторите с нежно ексфолиране на кожата. Това се прави 10 дни след процедурата, за да не предизвикате дискомфорт.

По този начин ще се отървете от всички мъртви кожни клетки, които може да запушват порите и да оставят косъмчетата „залепени“ за кожата, въпреки че са се откъснали от фоликула. 

Изчакайте първите знаци за окапване на космите след лазерна епилация, преди да пристъпите към ексфолиране. Препоръката ни е да го правите под душа, за да улесните процеса. 

В никакъв случай не отскубвайте космите между две процедури! По време на лъжливия растеж може да бръснете или подстригвате зоната, но не и да премахвате космите от корен. Това ще повлияе негативно на резултата.

Защо след лазерна епилация с GentleLase Pro космите падат за цял живот

Първото нещо, което решихме за нашия лазер център, е да инвестираме в най-новите технологии.вижте кога падат космите след лазерна епилация с gentlelase pro Направихме задълбочено проучване на клиничните резултати, показвани от всеки апарат за лазерна епилация в световната Топ 3 класация. Освен всичко това, самите ние се подложихме на процедури с всеки един от тях. Така избрахме да инвестираме голяма сума в GentleLase Pro. Това е единственият апарат, който доказано носи близо 90% обезкосмяване до живот.

GentleLase Pro е най-бързият лазер в света. Това се отнася не само до продължителността на процедурите, а особено до ефикасността му срещу най-светлите и тънки косми. Причината е, че Gentle Lase Pro е александритен лазер и работи на принципа фототоплообмен. Т.е. светлината на лазера прониква в косъма чрез меланина и се превръща в топлинна енергия, която унищожава фоликула му.

Светлите и тънки косми обаче съдържат много по-малко количество меланин. Затова светлината трябва мигновено да се проведе до корена на косъма и да се трансформира, за да имаме желания резултат. GentleLase Pro e единственият достатъчно бърз лазер за целта, а е също толкова успешен и с тъмно окосмяване. Той може да се ползва и с по-голям диаметър на лъчевия спот. Така повече лъчи проникват през по-голяма площ и се пречупват по специфичен начин. Това работи ефикасно и при много дълбоко разположени косми.

Бонус са страничните ефекти при лазерната епилация с GentleLase Pro. Те са елиминиране на подкожни косми и подмладяване на цялостния вид на кожата, която става по-гладка. Всъщност това е тайната на невероятно изглеждащата кожа на много холивудски и поп звезди.

Защо успехът на лазерната епилация е невъзможен без медицински образовани терапевти

Заехме се с намирането на терапевти с медицинско образование веднага щом се уверихме, че разполагаме със съвършения апарат, даващ резултати всеки път. Направихме го, защото точният екип е единствената гаранция, че нашият лазер център ще предостави услугата качествено, безопасно и ефикасно. Знанията на нашите експерти за детайлите на процедурата са ключови за удовлетворението на нашите посетители.

Умението да се работи различно във всяка различна зона на обезкосмяване

Малко хора знаят например, че когато се прави лазерната епилация на цялото тяло, трябва да се има предвид, че в различните зони на обезкосмяване космите имат различна скорост на растеж. Не се доверявайте на салони за лазерна епилация, които ви викат винаги през 30 дни. Развитието на космите по тялото е съвсем различно от това на косата например.

Затова и епилацията трябва да се прави според времето на растеж и ние се съобразяваме с тази особеност. Например процедурите на лице се правят през 30-45 дни, на ръце, подмишници, интим – на 45-60 дни, а на крака – през 60-90 дни. При първите процедури се придържаме по-скоро към минималните срокове, а след 2-ра и 3-та – към максималните. Тогава сме сигурни, че космите са в анагенен етап от развитието си и процедурата ще бъде ефикасна. Често се случва след 3-та и 4-та процедура космите да започнат да израстват значително по-бавно. Тогава процедурите се правят, когато се забележи равномерен растеж на космите.

 

Бръсненето като изпълнявано от вас условие за успеха на лазерната епилация

Съвършената апаратура и подготвените медицински терапевти обаче не са сами по себе си гаранция за успеха на лазерната епилация. Вашата роля също е първостепенна. За да можем да третираме окосмяване с лазер, космите трябва да бъдат гладко избръснати. Коламаската или другите методи на отскубване на косъма от корен не са подходящи. Причината е, че лазерната светлина трябва да стигне до корена на косъма, за да унищожи фоликула му. Ако космите се почистват по принцип с коламаска или епилатор, преди първата лазерна процедура трябва да се изчака минимум 3 седмици. Така ще може да израснат нови косъмчета, свързани с корен, за да е успешно третирането с лазер.

Нека успокоим тези, които се страхуват от загрубяване на космите при бръснене или от неприятно боцкане при допир. Нашият лазер има чувствителен ефект още след първата процедура и такива неприятни последствия не настъпват.

За финал по темата кога падат космите след лазерна епилация

Надяваме се с този текст да сте получили задоволителен отговор на въпроса кога падат космите след лазерна епилация. При нас в Body Aesthetics, с най-бързия и най-висок клас медицински александритен лазер в света – GentleLase Pro, това става най-рано 2 седмици след процедурата. Разбира се, в зависимост и от това коя е третираната зона.

Що се отнася до това кога ще паднат космите окончателно, с лазерната епилация ще сте гладки за цял живот, ако съчетаете съвършения апарат и най-подготвените терапевти. В Body Aesthetics това е събрано на едно място. С апарата GentleLase Pro и медицинските ни експертни екипи може да достигнете 89% обезкосмяване на третираните зони за дълги години напред.

Затова се запишете още днес на детайлна безплатна консултация при нас. Вижте и изгодните ни лазерна епилация цени и промоции, за да намерите оптималната стойност на услугата. За нас е мисия да ви помогнем да откриете най-гладката версия на тялото си. И да ѝ се радвате дълготрайно.