Ясно е, че окосмението по лицето няма как да реши реален здравословен проблем. Но движението Movember е много повече от това. И ние всяка година чакаме с нетърпение този месец поради две причини.

 1. Идеята на това мъжете да пуснат мустак или брада е да повишат вниманието към здравословните проблеми касаещи мъжете.
 2. Истината е, че всеки мъж все някога си е представял какво ще бъде да си пусне мустак. Ето, всеки ноември имате абсолютно легитимна причина да го направите и да се чувствате добре.

А що се отнася до самия мустак или брадата – колкото по-екстравагантни, толкова по-добре. Все пак в случая идеята е да ни забележат.

 

Какво е Movember?

Това е международно движение, което се опитва да привлече внимание към сериозните проблеми на мъжкото здраве. Movember е съчетание на австралийско-английската умалителна дума за мустаци „mo“ и месец ноември „November”. Това е ежегодно събитие и включва пускането на мустаци през месец ноември, за да се повиши осведомеността за здравословните проблеми на мъжете, като рак на простатата, рак на тестисите, стрес и самоубийства. Фондацията „Movember“ организира благотворителни събития на всички континенти, като до момента са събрали 769 милиона долара. Според техните думи, целта е буквално и преносно „да се промени лицето на мъжкото здраве“.

 

Сериозните факти зад забавната инициатива

 1. Един от 36 мъже умират от рак на простата, около 22% от смъртните случаи от рак.
 2. Един от 7 мъже е диагностициран с рак на тестисите, това е най-разпространеното раково заболяване сред мъже на възраст 15-35.
 3. Един от 5 мъже имат психически проблеми.
 4. Средната продължителност на живота на мъжа е 4-5 години по-кратка от тази на жената.
 5. 74% от случаите на преждевременна смърт са предотвратими, ако се вземат мерки навреме.

 

Истината е, че благодарения на усилията на фондациите и всички участващи в кампанията мъже, събраните средства са довели до реални медицински иновации, най-вече в изследванията за рака на простатата. В Канада, например, е създаден генетичен тест, който може да предвиди повторната поява на рак при излекували се пациенти.

 

Какви са правилата за участие в движението?

 1. Започва се от нула – в началото на месеца всеки участник трябва да е гладко избръснат.
  2. Мустаците трябва да се поддържат старателно според избрания дизайн.
  3. Мустаците не трябва да имат допирни точки с бакенбардите.
  4. Мустаците не трябва да имат допирни точки с брада.
  5. Всеки член на Mo-братството е длъжен да се държи като истински джентълмен през този период.

 

Ние от Body Aesthetics искаме да участваме в популяризирането на тази идея и през Моември ще се отделим специално внимание на клиентите си мъже. Следете в сайта ни и социалните мрежи за специални промоции, за да се почувствате щастливи, че сте мъже.

Вижте промоциите за мъже ТУК
и всички нови ценови оферти за мъже ТУК