За грешките на традиционното почистване на лице в домашни условия може да се пише с часове. Тук ще съберем всичко най-важно по темата в опит да ви предпазим от нежеланите последствия от този метод за разкрасяване. Ще ви предложим също така най-подходящото според лазер център Body Aesthetics решение. Предстои да ви запознаем с предимствата на новаторската Vortex (Вортекс) технология, която според нас ще замени съвсем скоро традиционните средства за почистване на лицето.

Средствата за почистване на лице в домашни условия в миналото

Кръв от костенурка, птичи изпражнения, слуз от охлюв – това не са съставки от вещерска отвара във филм на ужасите. Всъщност са ценни елементи от боготворените от много звезди ню ейдж бюти ритуали. Почистването на лицето, или т.н. „фейшъли“, е изминало дълъг път. Преди имахме самоделни маски за лице научете защо да избягвате почистване на лице в домашни условияс готварски съставки като сода, яйца, зехтин и мед. Също и висене над врящата тенджера с чай от лайка под тежка хавлия. Днес вече имаме преобразяващи кожата почти СПА процедури с множество предимства пред традиционното ръчно почистване на лицето.

Няколко поколения жени в България е трябвало да се грижат за външния си вид основно с кисело мляко и мед. Другият вариант е бил един от двата предлагани на пазара козметични крема, които са били пенкилер за всичко – обриви, рани, бръчки, хидратация. Жените възприемат голяма част от навиците за грижа за външния вид от своите майки или други жени в семейството. Почистване на лице в домашни условия се смяташе едва ли не за една от големите глезотии, които жените си позволяват. По-късно появата на козметични салони с професионална козметика и козметички вдигна много нивото на този женски ритуал. Затова и до днес е много трудно да оборим представата на голяма част от дамите, че това е глезотия. Не, всъщност е полезна месечна необходимост на кожата им.

Кои са рисковете от ръчното почистване на лице в домашни условия

Неизменна част от ръчното почистване на лице в домашни условия е „напарването“ на кожата. Вече има различни начини за това, но ефектът е един – кожата омеква и порите се отварят. Това обаче не е добре за всеки вид кожа и не бива да се прилага на мазна или акнетична. Причина за това е, че стимулира производството на себум и може да допринесе за разнасянето на възпаления от пъпки.

Следващата част от процедурата е ръчно изстискване на порите. Това всъщност е най-неблагоприятният за кожата метод. Той травмира порите, води до отделяне на много повече себум и впоследствие ги разширява. Горният слой на кожата се наранява, появяват се зачервявания и пъпки, от които понякога остават дълбоки белези.

Извършва се ексфолиране с механични ексфолиращи продукти, които излющват само една част от мъртвите кожни клетки и освен това надраскват вече наранения горен жив слой. На така увредената и насилена кожна повърхност се поставят серия кремообразни маски. Те обаче, макар да подхранват новата кожа, моментално запушват отворените пори.

Заради всичко това методът на ръчното почистване на лице в домашни условия или някои салони не се препоръчва от специалистите. Особено в най-остарелия му вид, който най-често се практикува и към който най-голяма част жени са привикнали. Част от рисковете около тази процедура са свързани с качеството на използваната козметика, уменията на специалиста козметик, хигиената на избрания козметичен салон.

Алтернативата на ръчното почистване на лице в домашни условия и от козметици

Алтернативата на ръчното почистване на лице в домашни условия е терапията Hydrafacial MD, която е много повече от обикновено почистване на лице. През последните четири години тази изключително приятна и неинвазивна процедура зае 2-ро място в света по популярност след инжекционните терапии. В САЩ всяка пета жена посещава козметична клиника или салон средно два пъти месечно за своя Hydrafacial.

Това е процедура, която се извършва с машина на много популярната марка Edge Systems и е носител на редица награди. Четири поредни пъти печели приза на LNE and Spa за „Най-добър апарат за лице” и „Най-добър антиоксидант“. Наградена е на международния дерматологичен конгрес за „Нова неинванзивна процедура със забележителен, видим резултат”. Получава и признание за „Иновативна технология за подмладяване на кожата”. Много световни звезди, сред които Бионсе, Ева Мендес, Фърги и Парис Хилтън, вече са се доверили на терапията и се радват на резултатите от нея.

Vortex-Fusion технологията оставя в историята традиционното почистване на лице в домашни условия

vortex технологията скоро ще измести традиционното почистване на лице в домашни условияHydrafacial MD се отличава от всички останали процедури със системата Vortex-Fusion. Тя използва патентовани дюзи HydroPeel в комбинация с патентована вакуумна Вортекс технология и патентовани Hydrafacial серуми. Всяка от спираловидните дюзи изпълнява различна функция – ексфолиране, екстракция и хидратиране на кожата. Технологията Вортекс представлява подобно на мини торнадо завихряне на специални серуми и въздух с помощта на вакуум. По този начин, когато дюзата минава върху кожата, едновременно изсмуква замърсяванията, за да остави пората чиста, и отделя серум, който прониква в дълбочина и насища кожата с антиоксиданти, пептиди и билки.

 

Кои са съставките на патентованите серуми

Една от основните съставки на патентованите серуми на терапията е екстракт от див конски кестен, действащ противовъзпалително и капиляроукрепващо. Това е сигурен начин да се предотврати инфекция на почистените пори. Ефекта от терапията допълват екстракт от червени водорасли, глицерин, нискомолекулярна хиалуронова киселина, земни минерални пептиди. Също и екстракти от мирта, Mucor Miehei, Arnica montana (планинска арника/вълча коса) и от листа на китайска камелия.

Следете внимателно за употребата на консумативите

От изключителна важност е, че дюзите са за индивидуална еднократна употреба. Те не бива да се миятвижте елементите на най-актуалната vortex технология или стерилизират, за да се ползват повторно. По този начин процедурата гарантира, че не може да се заразите с чужди възпаления, извлечени от кожата при процедура. Винаги обръщайте внимание дали дюзите са отворени пред очите ви и дали след това са изхвърлени в кош за отпадъци. В лазер център Body Aesthetics гарантираме употребата на оригинални еднократни консумативи и серуми със система за сертифициране от самия производител на машината Hydrafacial MD – Edge Systems.

 

 

Стъпките при процедурата Hydrafacial

Процедурата се извършва в 3 задължителни стъпки – ексфолиране, екстракция и хидратация. Има и 3 стъпки по избор – пилинг, добавяне на серуми против бръчки или петънца и домашна грижа. Вортекс технологията предпазва кожата от нараняване при всяка една от тези стъпки.

Ексфолирането при Hydrafacial е несравнимо не само с традиционното почистване на лице в домашни условия, а и въобще. Използва се серум Activ 4, който съдържа салицилова киселина, екстракт от люляк, екстракт от мед и мая. Всички тези съставки целят да омекотят горния рогов слой на кожата и да я подготвят за цялостно почистване, регенериране и хидратация, които ще се случат в следващите стъпки от терапията. Ексфолирането представлява премахване на най-горния слой на кожата, съставен от вроговени мъртви клетки. Това изравнява тена и дава път на новите, живи кожни клетки. Благодарение на тази стъпкавортекс технологията при Hydrafacial процедури е гаранция за високи резултати козметиката за домашна грижа има в пъти по-добър ефект от преди. Това е, защото тя вече няма да бъде нанасяна върху мъртви клетки, а ще храни и разкрасява свежите клетки. След първото ексфолиране с Hydrafacial посетители споделят, че се чувстват сякаш им е почистен трупан с години грим от лицето.

За разлика от мануалното почистване на пори, в момента на екстракцията при Hydrafacial се използва серум Beta-HD. Той има противовъзпалително и антибактериално действие и не позволява да раздразним кожата. Серумът прониква дълбоко в кожата и регулира отделянето на себум. Освен това обаче стимулира кожата да се самопочиства и в следващите няколко дни след процедурата по напълно естествен път.

При последната задължителна стъпка се използва серум Antiox+ за дълбока хидратация. Той съдържа хиалуронова киселина, витамин А и Е, както и екстракт от бял чай. Съставките комплексно съживяват епидермиса, стимулират растежа на нови клетки и придават еластичност на кожата. Екстрактът от камелия предпазва от появата на петна и лунички. Допълнителен плюс в компонентите са рициново масло и екстракт от конски кестен, които укрепват капилярите. За да намалим зачервяванията и да предпазим кожата от възпаления, пък се грижи екстрактът от вълшебната арника. Резултатът е моментално чиста, гладка, хидратирана и сияйна кожа.

Вижте своята почистване на лице цена

В сравнение с обикновеното почистване на лице, цената на Hydrafacial наистина е по-висока. В зависимост от броя стъпки и вида на терапията тя струва между 110 и 270 лева. Най-често се прави през месец или два в зависимост от нуждите на кожата. Вижте повече подробности и намерете индивидуалната си почистване на лице цена в лазер център Body Aesthetics. Всички предимства, ползи и резултати обаче сочат, че процедурата напълно си струва вложените пари и време.

Hydrafacial версия 2.0 е най-ново поколение система както за оптимално почистване, така и за мощно хидратиране и подхранване на кожата. Тя скоро ви дарява сияйна кожа вместо честите ѝ травми и стимулирането на нови черни точки от традиционното почистване на лице в домашни условия. Редовните терапии видимо намаляват малките мимически бръчки и пигментните петна, изглаждат тена и правят кожата на лицето по-гладка, мека, блестяща и млада. Помагат и в битката с акне, разширени пори, мазна Т-зона и розоцея. Освен това процедурата е изключително приятна и наподобява СПА изживяване.

 

 

За финал – оставете в миналото традиционното почистване на лице в домашни условия

Ние от Body Aesthetics знаем от опит: това е най-ефикасната неинвазивна процедура за почистване и хидратация на кожата на лицето. Знаем също, че преходът от обикновено почистване на лице в домашни условия към Vortex технологията е понякога труден. Той отнема време, но е също така и необратим. Защото всеки, който веднъж е изпробвал Hydrafacial, се пристрастява завинаги към усещането за почистена и съживена кожа.

Затова запишете час за подробна и напълно безплатна консултация с нашите медицински експерти. Вашата чиста, сияйна и гладка кожа няма търпение да ви се покаже в най-красивия си младежки вид.