Наближава празникът на любовта, виното, сиренето, шоколадовите сърца, тайните картички пъхнати с трепет в джоба на някого. А също и на неромантичните вечери, прекарани в гледане на романтични филми с кутия сладолед в скута.

Свети Валентин. Ужасът за самотните сърца. Насладата за щастливо влюбените. Финансовият катаклизъм за семейните.

Тази година искаме да го разгледаме от гледна точка на мъжете – какво искат те? Или по-скоро от гледна точка на техните половинки – какво иска човекът до нас? Това зависи от типа човек, или по-скоро от типа отношение към празника.

Никак не обичаме категоризацията що се отнася до хората. Обичаме категоризацията в науката и технологиите. Но в случая ще направим изключение. И без да претендираме за сериозен психологически анализ, а по-скоро за чисто забавление, ще ви споделим типовете мъже според отношението им към празника, според нас.

 

  1. Романтикът

Той обича празника, обича всички празници и в тях намира повод да създаде красив момент, приятно изживяване, мил спомен. Проучва внимателно кой за какво си мечтае и прави всичко необходимо за приятна изненада. Ако е в двойка, търси най-ефектния начин да демонстрира любовта си. Ако си пада по някого, ще използва случая да спечели точки. Единственият проблем е, ако не получи задоволителна реакция – тогава може да изпадне в емоционална дупка и да развали не само празника, а и цялата седмица.

 

 

  1. Прагматикът

Той не харесва Свети Валентин, но не го и мрази. Това е просто част от неговата програма за месеца и той има ясна стратегия как да подходи. Като към всеки друг проблем, който трябва да бъде разрешен безболезнено. Като действия, той може много да напомня Романтикът само че без да влага такава емоция и без да има такава нужда от ответна реакция. Той е резервирал маса за вечеря още месеци по-рано, защото знае, че това е невъзможно в самия ден. Той е спестил пари отдавна за планираната ваканция. И ви е купил нов телефон от Черния петък още през ноември.

 

 

  1. Меланхоликът

Той чака празника повече от всеки друг. Но както Ной чака потопа. Само че за разлика от библейския мега-дърводелец, меланхоликът никога не е подготвен за емоционалните вълни, които го заливат. Той ще страда, ще оплаква съдбата си и ще търси максимално широка компания, в която да говори с часове за своята самота и изолация. Без значение дали е сам или в двойка. Ако, обаче, както често се случва, този човек е надарен с талант – може да ви изненада с великолепна песен, стих, разказ, картина, инсталация.

 

 

      4.Скептикът

Холивуд, ако четеш това, крайно време е да измислиш свети-валентински еквивалент на коледния Гринч. Той има ценностен проблем с празника. Нещо повече – Св. Валентин го дразни. Но той има и своите аргументи. Това е поредният празник, похитен от големите корпорации, които имат цел да ни продадат още повече пластмаса, захарен сироп и алкохол. Той смята, че любовта гори с невидим пламък в сърцето и се присмива на всяка показност. Неприятното в случая е, че прави трудно и за останалите да се радват на празника. Но помнете, че често зад това поведение се крие неконтролируемо силното желание за близост, топлина и комфорт.

 

 

         5. Купонджията

За него този празник е един и той се казва Трифон Зарезан. Компанията около него трябва да е възможно най-голяма, максимално шумна и постоянно весела. Ако има мач или концерт, на който може да се отиде, толкова по-добре. Тук също дали е обвързан или свободен има малко значение. Но ако това е вашият човек и не изисквате специално внимание и интимност – може да си изкарате незабравимо.

 

 

Дори да не разпознаете себе си или половинката си в горните типове – няма страшно. В крайна сметка какво искат мъжете за Свети Валентин? Ами, това което искат мъжете винаги. Това което искаме всички винаги.

Да бъдем обичани, уважавани, да прекараме хубави моменти с близките си хора. Да се радваме на празниците, да сме пълноценни в отношенията си с другите. Да имаме увереност и самочувствие. Да бъдем щедри с хората около нас и милостиви със себе си.

 

 

Ние от Body Aesthetics искаме да ви дадем от рано нашия подарък за празника. Отново сме ви подготвили специални цени за грижата за вашата красота и комфорт. Можете да ги видите в страницата „промоциив понеделник на 10 февруари. Желаем ви хубаво изкарване на празника! И ако имате колебания как да действате – помнете, че всеки обича подаръците, дори да не го показва.