Супероформените плочки или как да постигнем заветното стягане на отпуснат корем?  Знаем, че пътят е труден и обикновено минава през спазване на 100% стриктна диета и часове във фитнесзалата. Но дали за всички е така? Истината е, че знаменитостите имат своите тайни за стягане на корема и унищожаване на излишна мазнина. Е, ние от лазер център Body Aesthetics ще ви разкрием загадката.

С помощта на realself.com събрахме трите най-популярни метода за оформяне на коремни мускули с помощ от процедури. И не само ще ви разкажем за тях тук, а ще ви дадем и достъп до най-предпочитаната. Body Aesthetics е сред първите три клиники в България, които предлагат най-хитовата процедура, пробив в бюти технологиите.

СТЯГАНЕ НА ОТПУСНАТ КОРЕМ – ЗАЩО Е ТОЛКОВА ТРУДНО

Важно е да се отбележи, че не всеки е способен да постигне подобно стягане на отпуснат корем със собствени усилия. Поне не и чисто биологически погледнато, ако ще и да е безкрайно упорит и постоянен. Оформянето на т.нар. six-pack се дължи на наличието на сухожилни ивици, очертаващи предните коремни мускули – rectus abdominus. Когато върху него има минимално количество мазнина, релефът им се очертава ясно и видимо. Тези сухожилни ивици позволяват оформянето на т.нар. six-pack или плочки на корема. Това обяснява доктор Фара Наз Кан, реномиран пластичен хирург от Далас, САЩ.

Когато обсъждаме естетическата страна на въпроса за стягане на отпуснат корем, все пак не бива да забравяме кои са основните функции на коремните мускули. Тяхната водеща мисия не е да са красиви. Те трябва да са здрави, да пазят вътрешните ни органи, да осигуряват основни движения на тялото ни, добра стойка и походка, да участват в дишането, както и в най-важния процес от живота – раждането.

Горното твърдение не означава, че трябва да пренебрегваме как  да изглеждат. Напротив, все повече хора се концентрират върху оформянето на коремни плочки. Това е не само привлекателно, но и е сигурен знак за грижа към себе си и внимание към собственото здраве.

Предните коремни мускули имат славата на едни от най-трудните за оформяне. Освен това има сериозни анатомични разлики при всеки човек. Затова за стягане на отпуснат корем често се налага да прибягваме към помощ от процедури – инвазивни и неинвазивни.

АБДОМИНОПЛАСТИКА (ПРИБИРАНЕ НА КОРЕМЧЕ)

Абдоминопластиката е оперативна намеса за отстраняване на излишна кожа и мастна тъкан. Извършва се с пълна анестезия, има дълъг възстановителен период и носи всички следоперативни рискове и болка. Въпреки това много жени и мъже се подлагат на операцията след голямо напълняване и отслабване. Родилките често го правят и за корекция на раздалечаване на коремните мускули, т.нар. диастаза след раждане. Това състояние е познато като diastasis recti (диастаза на корема). 

Тази операция се използва и за доближаване до заветната крайна цел от стягане на отпуснат корем – коремните плочки. Най-добри резултати виждат пациентите, на които им остава да свалят 4-6 килограма, за да стигнат целта си. При тях понякога операцията е съчетана с липосукция. Отстраняването на слоя мазнина над мускулите ги прави по-добре видими, казва доктор Кан. Това може да е от особена помощ за жените заради естественото им качество да „складират“ повече мазнина от мъжете просто поради еволюционни причини. Твърдението е на д-р Раян Найнстийн, популярен пластичен хирург от Ню Йорк.

Все пак доктор Кан добавя, че ако нямате анатомично предразположение, абдоминопластиката няма да ви докара six-pack, макар да е в състояние да направи корема ви по-плосък и и мускулния релеф по-видим.

Тази операция не тренира мускулите и по никакъв начин не се отразява на тяхното състояние. Затова фундаментално важни за резултата остават мускулното тонизиране и тренировките.

Цената на операцията в България варира от 2500 евро в по-малки клиники до 10 000 – 15 000 евро в реномираните.

ЛИПОСКУЛПТУРА ЗА СТЯГАНЕ НА ОТПУСНАТ КОРЕМ

Липоскулптура, позната още като HD липосукция, е друга популярна инвазивна техника за стягане на отпуснат корем. Тя включва стратегическо премахване на коремни мазнини с цел създаване на илюзията за плочки, казва д-р Мелиса Дофт, известен пластичен хирург от Ню Йорк. Това също е оперативна намеса под пълна упойка и изисква възстановителен период.

„Накратко, това е много по-целенасочена липосукция, търсеща ефект на по-релефно очертани мускули. В случая не се правят мускули, а внимателно се скулптира над и около тях. Така кожата се доближава повече до мускула“, обяснява д-р Найнстийн.

Д-р Кан предпочита липоскулптура, когато иска да създаде илюзията за six-pack при хора без добре оформени предни мускули. „Вдлъбнатините имитират зоните на сухожилните ивици, а леки изпъкнали участъци мазнини наподобяват оформените мускулни плочки“, обяснява тя.

И при тази процедура върху мускулатурата не се въздейства по никакъв начин. Затова грижата за нея остава на пациента.

Цената на операцията в България се определя за всеки клиент индивидуално и стартира от 4500 евро.

EMSCULPT NEO – ПРОБИВЪТ В НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ЗА СТЯГАНЕ НА ОТПУСНАТ КОРЕМ

emsculpt neo е водещата процедура за стягане на отпуснат коремЕдинственият начин да тренираме мускулите, освен традиционния със спорт и упражения, е най-новото научно-техническо постижение в естетичната медицина и единствена неинвазивна 3-в-1 терапия: EMSCULPT NEO. Не съществува нито един друг естетически метод – нито инвазивен, нито неинвазивен, който може ефикасно да повлияе върху състоянието на мускулатурата ви. Нещо повече, в този иновативен апарат 2 върхови технологии действат в синхрон едновременно за 3 ефекта: 25% повече мускули, 30% по-малко мазнини и видимо по-стегната кожа.

Процедурата е бърза, неинвазивна, безболезнена. Не изисква никаква упойка или възстановителен период и не крие рискове за клинично здрави хора.

„Високоинтензивното електромагнитно поле на апарата стимулира по специфичен начин мускулните влакна. Така подсилва и стабилността на тялото. Всички подложили се на липоскулптура и абдоминопластика пациенти могат да се възползват от този истински пробив“, твърди д-р Найнстийн.

Както при ходенето на фитнес, ще трябва да проявявате постоянство в тези процедури. Ако не правите поддържащи сесии, ще изгубите постигнатия релеф след около година, отбелязва д-р Кан. Тя препоръчва да изчакате минимум осем седмици след каквато и да била коремна операция, преди да започнете терапията с EMSCULPT NEO. Обичайно, стартова серия от четири процедури веднъж на 7 дни носи оптимални резултати. Д-р Кан казва, че много от нейните пациенти се завръщат за поддържащи процедура веднъж месечно след това. Според д-р Найнстийн пък това може да се случва и веднъж на всеки три месеца.

Цената на процедурата за България варира от 2500 до 3000 лева за пакет от 4 сесии. (Такъв е препоръчителният брой терапии в основен курс за максимален ефект откъм стягане на отпуснат корем и на мускули по цялото тяло въобще.) Нашата цена за EMSCULPT NEO предстои да видите след малко.

ЗА ФИНАЛ

За да постигнете дълготрайно стягане на отпуснат корем, ние от Body Aesthetics имаме доказана рецепта. Препоръчваме да съчетавате правилното движение, хранене и почивка с EMSCULPT NEO и правилна поддръжка впоследствие. Така ще постигнете забележителна промяна и е много вероятно да ви се появят коремни плочки в максимално естествен вид. Дори и ако нямате време за редовно спортуване обаче, доброто оформление на мускулния релеф ще е факт.

За повече информация запишете детайлна и напълно безплатна консултация с нашия експертен екип. Вижте и своята оптимална EMSCULPT цена, за да се възползвате от атрактивните ни предложения. Вашият прикриван досега six-pack е готов да се появи на бял свят и да привлича погледите.